infa.lt

Kodėl Rusija superka auksą

23 kovo
08:12 2017
Rusijos auksas

Rusijos Centrinis bankas padidino aukso rezervus papildomai 9,3 tonomis, ir dabar bendras Rusijos aukso kiekis siekia 1650 tonų

„Neigiamas Vladimiro Putino požiūris į Hillary Clinton žinomas visiems pasaulyje. Tačiau panašu, jog Putinas ne ypač pasitiki ir Donaldu Trampu (Donald Trump), ką rodo paskutinieji duomenys iš Maskvos“, – rašo Die Welt ekonomikos apžvalgininkas Holger Zschapitz.

Vasario mėnesį Rusijos Centrinis bankas padidino aukso rezervus papildomai 9,3 tonomis, ir dabar bendras Rusijos aukso kiekis siekia 1650 tonų – tai maksimumas, nuo Tarybų Sąjungos griūties laikų.

Daugelis ekspertų, po Trampo pergalės JAV prezidento rinkimuose abejojo tuo, jog Putinas ir toliau mažins ekonominę Rusijos priklausomybę nuo JAV. Tačiau pastarieji duomenys išsklaido bet kokias abejones: nuo praėjusių metų lapkričio, Rusijos aukso atsargos padidėjo 72 tonomis“, – praneša straipsnio autorius.

grafikas

Die Welt nuotrauka

„Putinas superka auksą todėl, kad jo apskaičiavimu, ateityje pasitikėjimas doleriu smuks ir papildomai doleris bus panaudojamas kaip ginklas prieš Rusiją“, – tvirtina knygos autorius ir politinis patarėjas Džeimsas Rikardsas (James Rickards). Jis sako, jog „auksas – tai puiki investicija ginantis nuo išvardintų dalykų“. „Putinas nėra emocionalus. Santykiuose su Trampu jis vadovaujasi valdžios požiūriu, o taip pat asmeniniais bei šalies interesais. Jokie jausmai čia nevaidina jokio vaidmens“, – pabrėžė politologas.

Rusija pradėjo supirkinėti auksą dar 2007-2008 metais, Džordžo Bušo prezidentavimo metu, ir tai tesėsi Barako Obamos eros metu, nuo 2009 iki 2017 metų. Taip pat, pastebėtina, jog aukso pirkimo apimtys pastebimai padidėjo nuo krizės Ukrainoje pradžios. „Ir tai ne ideologija, o strateginis planas“, įsitikinęs Rikardsas.

Ketinimai, slypintys už aukso pirkimo, taip pat tampa aiškesni matant tai, kad „lygiagrečiai Maskva išparduoda JAV skolinius įsipareigojimus“.

Bloomberg informuoja, jog nuo 2014-ųjų Putinas atsikratė JAV vertybinių popierių už 60 mlrd dolerių. Pasekoje, šiuo metu Maskva jų beturi tik 86 mlrd sumai. Ir, jei anksčiau Kremlius buvo vienas iš stambiausių JAV kreditorių, tai dabar Maskva neįeina net į stambesnių dešimtuką. Pavyzdžiui, tokios šalys kaip Airija, Šveicarija ar Brazilija, paskolino Amerikai daugiau, nei Rusija, rašoma straipsnyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 385

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...