infa.lt

Kastytis Braziulis. Sąmokslas prieš Karbauskį

14 kovo
13:15 2017
Kastytis Braziulis

Kastytis Braziulis | Facebook nuotrauka

Vakar politikų veiksmai atskleidė eilinio puolimo prieš Karbauskį strategiją. Pabandysiu kuo paprasčiau ir aiškiau paaiškinti.

Įvykių seka.

Lietuvos Seimo rinkimus netikėtai laimi valstiečiai. Jų lyderis Karbauskis formuoja Seimo koaliciją ir Vyriausybę. Faktiškai jis tampa įtakingiausiu ir svarbiausiu asmeniu valstybėje.

Konservatoriai pradeda nešioti velniai žino iš kur gautą pažymą apie Karbauskio verslo ryšius Rusijoje. Niekas nežino kas ten yra parašyta, tačiau visi labai baisisi informacijos turiniu, galvomis linguoja ir sako: kad taip negali būti? Kažką reikia daryti?

Artima imperatorienei žyyyniasklaida pradeda Karbauskio ir jo frakcijos narių puolimą. Tyčiojasi iš visko. Iš kiekvieno pasakyto žodžio, išreikštos minties, iš apsirengimo, iš nežinojimo Seimo pastato koridorių, kurie tikrai yra painūs, iš siūlomų reformų. Užpuolė vargšę Gretą ir tiesiogine ta žodžio prasme ją sudraskė į skutelius, nors tokių nusidėjėlių, kaip vėliau pasirodė, Seime yra apstu. Straipsniai, televizijos laidos, radijo laidos, tiesioginės diskusijos tarpusavyje nenuilstamai vyko nuo ryto iki vakaro.

Vėliau estafetę perėmė Lietuvos ryto žyyyniasklaidos grupė ir puolė. Kiekvieną dieną į dienos šviesą vilko neva „nešvarius“ Karbauskio darbelius, rodė neva jo „amoralų“ veidą ir kakojo bei sekiojo Karbauskio šeimos narius peržengdami moralės ribas ir net pažeisdami įstatymus.

Seimo pirmininkas paskelbė, kad Seimo pirmininko pavaduotojui M.Basčiui valstybės saugumo departamentas nerekomendavo išduoti leidimo dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija. Yra problemų dėl ryšių su Rusijos energetikais ir jų atstovais Lietuvoje.

Konservatoriai pasiūlė Basčiui rengti apkaltą ir ištirti jo konkrečius ryšius bei jų pobūdį su konkrečiais Rusijos energetikais ir jų atstovais Lietuvoje. Išsiaiškinti ar Basčio veiksmuose nėra valstybės išdavystės požymių. Konservatoriai paskelbė, kad rinks parašus apkaltai pradėti. Tai politinis sprendimas. Normalu.

Sekmadienio vakarą Landsbergis jaunesnysis televizijos laidoje iškėlė svarbų, jo manymu, klausimą: Yra daugiau Seimo narių turinčių keistų ir įtartinų ryšių Rusijoje. Reikėtų šiuos ryšius taip pat ištirti. Jau pasidarė įdomu kas gi iš tikrųjų vyksta.

Pirmadienio dieną Landsbergis jaunesnysis pasiūlė ne apkaltą Basčiui rengti, o sukurti Seimo laikinąją tyrimo komisiją ir atlikti parlamentinį tyrimą siekiant išsiaiškinti grėsmes nacionaliniam saugumui.

Ką šis pasiūlymas atskleidė?

Jaunesnysis Landsbergis atskleidė visas kortas ir parodė, kad tikrasis taikinys yra ne Bastys, o Karbauskis. Jeigu bus sukurta laikinoji tyrimo komisija, tai sieks išsiaiškinti ne Basčio, o Karbauskio verslo ryšius Rusijoje. Bastys taip pat bus tiriamas, bet kaip antraeilis ir neįdomus atvejis. Karbauskis yra kita kalba.

Taigi yra bandoma sukurti gana ilgalaikį įrankį Karbauskiui mušti, erzinti jį, išvesti iš rikiuotės, kad jo galva būtų užimta kitais, o ne valstybės reikalais. Na, patys įsivaizduokite tokį vaizdelį.

Seimas įkuria laikinąją komisija, kuri pradeda tyrimą. Kviečia į pokalbius žmones, susijusius su Karbauskio verslu, reikalauja iš įstaigų dokumentų, susijusių su Karbauskio verslu ir nuolat diskutuoja. Kiekviename posėdyje, kuris vyks vieną kartą savaitėje, dalyvaus žurnalistai ir viską smulkiai aprašys. Kaip aprašyti, ką akcentuoti, kokius klausimus iškelti ir kuo stipriai baisėtis jiems pasakys žyyyniasklaidos redaktoriai. Ir taip vyks mėnesį, du, pusę metų, metus. Vyks tol kol Karbauskis palūš ir pasitrauks iš politinės arenos.

Atminkite, kad dabartinei valstybėje įsitvirtinusiai įtakos grupei Karbauskis yra grėsmė Nr.1. Kodėl? Todėl, kad jis nėra jų kontroliuojamas ir yra nepriklausomas. Nežiūrint į tai, kad Karbauskis svarbiausius postus atidavė šiai įtakos grupės, ji vis vien jį- Karbauskį- laiko grėsme. Ji darys viską, kad šią grėsmę neutralizuotų. Tai yra objektyvus konkurencinės kovos dėsnis.

Kas įvyks jei Seimas pradės parlamentinį tyrimą dėl grėsmių nacionaliniam saugumui?

Didelė socialdemokratų, konservatorių bei liberalų sąjūdžio atstovų Seime dalis jau seniai turėjo, jei saugumas tinkamai dirbtų savo darbą ir tikrai rūpintųsi valstybės paslapčių apsauga, prarasti leidimus dirbti su valstybės paslaptimi, nes jie kaip ir Bastys bendravo, gavo finansinę paramą ir net balsavo priimant palankius Rusijos energetikai sprendimus Seime bei Vyriausybėje.

Pavyzdžiui konservatorių buvęs lyderis Kubilius. Rusijos energetikos atstovas Lietuvoje R.Stonys prisimena:

„Pas mane buvo atėjęs A.Kubilius su Arvydu Vidžiūnu, dabar jau buvusiu parlamentaru. Pietavome, gėrėme vyną. Jie prašė pinigų. Tas mūsų pokalbis apie Tėvynės Sąjungos finansavimą buvo jau ne pirmas. „Dujotekana“ šią partiją finansuoja ko gero, jau daugiau nei dešimtmetį“, – teigė R.Stonys (Dienraštis „Lietuvos rytas“, „Laiko ženklai“, 2006 – 11 – 14)

Arba pavyzdžiui paimkime Kubiliaus draugelį valdant valstybę G.Kirkilą. (Kirkilo vyriausybė buvo pradėta kurti tamsią naktį Pinskaus pirtelėje, dalyvaujant Rusijos energetikos atstovams). Garsus Lietuvos politikas V.Uspaskichas, kuris turėjo priėjimą prie slapčiausių Lietuvos valstybės dokumentų!!!, nes saugumas jam buvo išdavęs leidimą dirbti su įslaptinta informacija, prisimena:

„G.Kirkilas nuvertė A.Brazauską ir įkalbėjo Darbo partijos narius Seime neišrinkti premjeru Z.Balčyčio, o išrinkti jį. Už tai, G.Kirkilas žadėjo Darbo partijos narius įtraukti į Vyriausybę ir duoti net penkis ministrų postus. Tačiau tą pačią dieną, kai Darbo partijos balsais buvo patvirtintas premjeru, G.Kirkilas jau nebesisveikino su „darbiečiais“. G.Kirkilas gerai apgalvojo savo planą. Darbo partijos nario J.Pinskaus namuose jis organizavo sandėrininkų susitikimą. Jame dalyvavo „darbiečiai“ J.Pinskus, K.Daukšys ir G.Furmanavičius, socdemams atstovavo G.Kirkilas, politologas R.Lopata, Dujotekanos vadovas R.Stonys, A.Januška ir vienas A.Brazausko giminaitis – verslininkas Adolfas. Kaip matote, be G.Kirkilo, kitų Socialdemokratų partijos narių nebuvo. Sužinojęs apie šį susitikimą iš karto siunčiau signalą „darbiečiams“, kad G.Kirkilas juos apgaus, nes tai didžiausias aferistas politinėje arenoje. Kaip netrukus paaiškėjo, ir apgavo juos lyg vaikus“.

Arba pavyzdžiui paimkime kitus duomenis. Jie seni, bet atskleidžiantys ESMĘ. Visi šie asmenys praėjo Valstybės saugumo departamento filtrą ir gavo leidimus dirbti su aukščiausio slaptumo lygio informacija.

Spaudoje galima rasti keletą skaičių tik apie oficialų Rusijos energetikos atstovų Lietuvoje rėmimą. Pvz., 2004 m. Naujoji Sąjunga (socialliberalai, vadovaujami A.Paulausko) iš Dujotekanos gavo 247 500 litų finansinę paramą. Europarlamento rinkimų kampanijai – 100 000 lt. LR prezidento rinkimams, Naujosios Sąjungos kandidatei į prezidentus Vilijai Blinkevičiūtei – 100 000 lt. LR Seimo rinkimams partijai – 37 500 lt, politikui – 10 000.

Socialdemokratų partija 2004 m. iš Dujotekanos finansinės paramos gavo 75 000 litų. Lenkų rinkimų akcija – 37 500 litų.

AB Geonafta, kurios vienas iš akcininkų buvo R.Stonys, liberalcentristams K.Glaveckui, R.Palaičiui ir V.Grubliauskui skyrė po 10 000 litų.

Parlamentinis tyrimas dėl grėsmių nacionaliniam saugumui atskleistų daaaug įdomių dalykų.

Išvada:

Mano galutinė išvada – ne Bastys yra taikinys, o Karbauskis. Ne valstybės paslapčių apsauga yra vykdoma, o arši, negailestinga politinė konkurencinė kova.
Kastytis Braziulis

šaltinis: kastytisbraziulis.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 356

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
    „Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

„Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Kūrėjai

Jolanta Blažytė. Kūrėjai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    „Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

„Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

atsiliepimų 6 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

atsiliepimų 13 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

atsiliepimų 7 Skaityti visą įrašą
    Ar nereikėtų opozicijos kandidatams mesti burtų, katras iš jų vienas liks prezidento rinkimuose?

Ar nereikėtų opozicijos kandidatams mesti burtų, katras iš jų vienas liks prezidento rinkimuose?

atsiliepimų 20 Skaityti visą įrašą

Nera ko girtis,turejote visas galimybe atsikratyti brudumbet jus beveik vienodi su ta visa sutve,pridirbote daug...

Valstiečiai tikrai buvo vienas iš geriausių dalykų, kas nutiko Lietuvai, o jums vieta Kariotiškėse, konservatnykai...

A5, ne apie KGB archyvus kalbu..! Apie slapta prisipažinusių sąrašą....

kuo anksčiau Ukraina tai supras, tuo mažiau bus aukų...

:) youtube.com/watch?v=OrslT0gcv00&ab_channel=%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BD%22%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC%22 :) :) :)...

Esi mazas ir nieko nuveikti negali. Tad baig svajoti ir sugrizk i realybe. Geriau rupinkis...

Taip, teisinga valdzia gauna ismokas o kitos nuomones demokratijai netinka. Nekyla klausimų?...