infa.lt

Pirmas biudžetas po „brexit“: Britanijos ekonomikos laukia augimas

08 kovo
19:13 2017
Philipas Hammondas

Hammondas pasakė, jog Britanijos ekonomika stato į aklavietę komentatorius, nuolat augdama. | HOC

Britanijos finansų ministras Philipas Hammondas pristatė parlamentui pirmą šalies biudžetą nuo to meto, kai praėjusių metų birželio referendumo metu britai nubalsavo už šalies pasitraukimą iš ES, rašo BBC.

Ministras buvo pilnas optimizmo ir pažadėjo, jog šalies ekonomika augs greičiau, nei buvo laukiama.

Hammondas taip pat pareiškė, jog auganti ekonomika „suteiks galingą ir stabilią platformą“ deryboms dėl „brexit“.

Kiek žinoma, tai paskutinis biudžetas, pateiktas svarstymui iki to, kai Britanijos vyriausybė startuos 50-ąjį Lisabonos sutarties straipsnį ir pradės derybas dėl šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos sudėties.

Savo kalbos parlamente pradžioje Hammondas pasakė, jog Britanijos ekonomika stato į aklavietę komentatorius, nuolat augdama.

Pasak jo, šiais metais šalies BVP padidės 2%, o ne 1,4%, kaip buvo laukiama anksčiau, o valstybės paskolų suma sumažės 16,6 mlrd svarų sterlingų.

Tai, mano ministras, suteiks galimybę padidinti investicijas valstybės paslaugų sferoje, o taip pat leis šaliai „gyventi pagal kišenę“.

Philipas Hammondas pripažino, jog praėjus beveik 10 metų po paskutinės globalios finansinės krizės pradžios, daugelis šeimų kaip ir anksčiau randasi sunkioje finansinėje padėtyje.

Infliacijos klausimu finansų ministras pareiškė, jog šiais metais ji sieks 2,4%. 2018 metais infliacijos lygis nukris iki 2,3%, o 2019-ais – iki 2%.

Taip pat ministras pabrėžė būtinybę mažinti valstybės paskolas ilgalaikėje perspektyvoje, kad šalies ekonomika būtų pasirengusi ekonominiam neapibrėžtumui, o taip pat galimam nestabilumui, susijusiam su pasitraukimu iš ES.

Opozicinė Leiboristų partija, savo ruožtu, ragina valdančiąją Konservatorių partiją atsisakyti „žlugusios“ ekonominės politikos.

Leiboristų lyderis pareiškė, jog naujasis biudžetas „neturi nieko bendro“ su realiu milijonų žmonių gyvenimu ir niekaip neišsprendžia „krizės“, kuri gresia visuomeninių paslaugų sferoje.

Pasak Jeremio Corbyno, „šis biudžetas niekuo nepadės mažai apmokamiems darbuotojams ir nepadarys ekonomikos teisinga bei dirbančia visiems“.

„Šis biudžetas pastatytas neteisingumo pagrindu“, – pareiškė Corbynas, papildęs, jog jis reiškia „pragyvenimo lygio smukimą daugeliui žmonių ir mokesčių padidėjimą saujelei“.

Jo paskaičiavimu, mokesčių lengvatos 70 mlrd svarų sterlingų sumai bus suteiktos tiems, kam to mažiausiai reikia“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 71

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...