infa.lt

Klaipėdos teismas paskelbė nuosprendį Vaidui Lekstučiui

06 kovo
17:33 2017
Vaidas Lekstutis

komentaras.lt nuotrauka

Šiandien Klaipėdos miesto apylinkės teismas V. L. skyrė vienerių metų laisvės apribojimą, įpareigojant per visą šį laikotarpį be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos ir neatlygintinai išdirbti 100 valandų per šešių mėnesių laikotarpį sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. Vyras pripažintas kaltu dėl viešo niekinimo ir neapykantos skatinimo žmonių grupei.

Byloje nustatyta, kad nuteistasis 2013 m. socialiniame tinkle www.facebook.com patalpino leidinį, kuriame yra skleidžiamos melagingos žinios apie žydų tautą ir skatinama neapykanta jai. Jis taip pat parašė du komentarus įžeidžiančiu stiliumi, skatinančius neapykantą žydams ir žmonių grupei, skiriamai seksualinės orientacijos pagrindu. 2015 m. kaltinamasis parašė ir keliose interneto svetainėse paskelbė tekstą, kuriuo skatino neapykantą Lietuvos žydų atžvilgiu dėl jų tautybės. Be to, nuteistasis viešai pritarė Tarybų Sąjungos agresijai prieš Lietuvos Respubliką ir prieš Lietuvos Respublikos gyventojus įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui, juos neigė ir šiurkščiai menkino.

Vaidas Lekstutis su kaltinimu nesutiko ir nesigailėjo dėl jokių veiksmų. Vyras paaiškino, kad iš savo asmeninio kompiuterio patalpino knygą, kurią esą galima parsisiųsti iš 300 vietų. Tos knygos jis net nėra visos perskaitęs. Jo komentarai esą nebuvo taikymas į kažkokį konkretų žmogų ar partiją. Tai parašyta su ironija, uždėta šypsenėlė, o ekspertas to nevertino.

Teismas nuteistojo veiksmus, viešai pasisakant ir paskelbiant pranešimus, pritariančius Tarybų Sąjungos įvykdytai agresijai prieš Lietuvos valstybę, propaguojančius palankų požiūrį į Lietuvos okupaciją, panaudojant kitos valstybės karinę jėgą ir priešiškumą esamai Lietuvos santvarkai ir valdžiai bei Sąjūdžio dalyviams, vertina ne kaip jo išsakytą subjektyvią nuomonę, bet kaip tyčia viešai visuomenei skleidžiamą Lietuvos valstybės piliečių neva siekiamos agresijos propagandą. Taip veikdamas V. L.  peržengė leistinas kritikos, politinės diskusijos ir saviraiškos ribas, užgauliu ir įžeidžiančiu būdu viešai pritardamas Tarybų Sąjungos įvykdytai agresijai prieš Lietuvos Respubliką. Šie jo veiksmai užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Esant nustatytų aplinkybių visumai, teismo nuomone, bausmės tikslai bus pasiekti, kaltinamajam paskiriant laisvės apribojimą.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

teismai.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 919

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. aAlgirdas    -  2017-03-06, 20:19

    tiesiog gražu buvo žiūrėti į prokurorą per TV besidžiaugenti savo „pergalę”, kuri, mano galva, yra paparsčiausias normalios demokratijos pralaimėjimas

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...