infa.lt

Rusija mobilizuoja elitinius hakerius kovai su Vakarais

26 vasario
01:56 2017
hakerių atakos

REUTERS

Kibernetinis karas. Rusijos valdžia mobilizuoja hakerių grupę pasivadinusią „APT 28“ kibernetiniam karui su Vakarais, praneša Financial Times. Kaip tvirtina leidinys, ši komanda dalyvavo įsilaužiant į JAV Demokratų partijos ir Prancūzijos bei Vokietijos politinių sąjungų kompiuterius. Tuo pačiu, oficialūs šaltiniai JAV, Britanijoje, Izraelyje ir Vokietijoje tvirtina, jog grupės veiklai vadovauja Rusijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU).

„Daugelis nuogąstauja, jog grupės veikla toli nuo pabaigos. Pasak vieno NATO atstovų, kibernetinių atakų prieš NATO skaičius pereitais metais padaugėjo 60 procentų. Atakų skaičius prieš ES institutus išaugo 20 procentų, tvirtina aukštas pareigas Europos komisijoje turintis šaltinis“, – rašo Financial Times. Ekspertai mano, jog „APT 28“ hakeriai vykdė savo veiklą mažiausiai 10 pastarųjų metų, smogdami į labiausiai pažeidžiamas karines ir diplomatines organizacijas Vakaruose. Tuo pačiu specialistai pažymi aukščiausio lygmens techninį hakerių pasirengimą.

„Putinas ir jo komanda – tai caro ir ypač komunistinių spectarnybų paveldėtojai“, – tvirtina valstybės valdymo Instituto įkūrėjas ir buvęs NATO patarėjas Chris’as Donnelli’s. Pasak jo, valdžia Kremliuje masto nuolatinio konflikto su Vakarais kategorijomis. Šiame konflikte panaudojami bet kokios prieinamos priemonės išskyrus atvirą karo paskelbimą: įtaka, ardomoji veikla, purvini triukai ir t.t.

„Ekspertai Kremliaus klausimu ir vakarų žvalgybinė bendruomenė kaip ir anksčiau nesutaria dėl laiko, kada Rusija pakeitė kursą santykiuose su Vakarais: kai kurie priskiria tai revoliucijos laikotarpiui Kijevo Maidane 2014 metais ir toliau sekusiam įsiveržimui į Ukrainos rytus; kai kurie mano, jog blogėjimas vyko palaipsniui, su metais aštrėjant Maskvos paranojai dėl niekuo neribojamos JAV užsienio politikos, palaikiusios režimų pasikeitimą; nedidelė ekspertų grupė mato situaciją platesniame kontekste, kuriame Rusija grįžta prie savo tarybinio ar netgi carinio geopolitinio elgesio“, – rašo leidinys, primindamas apie tai, jog trečiadienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pripažino esant Rusijoje informacinio karo pajėgų. (nėra nuorodos)

Financial Times įvardino susikosčiusią situaciją nestabilia, priminęs apie tai, jog Baltijos ir Juodojoje jūrose, tarp Rusijos ir NATO kyla karinė įtampa. „Kibernetinė erdvė – tai naujieji Balkanai“, – cituoja leidinys neseniai pasitraukusį į atsargą britų generolą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 94

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...