infa.lt

NSGK pirmininkas: „Priešo žvalgai keičia savo veiksmus, metodus ir taikinius, prisitaiko prie situacijos”

10 vasario
05:05 2017
Vytautas Bakas

FB nuotrauka

Šiandien vykusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio metu, komiteto nariai buvo supažindinti su Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija apie grėsmes nacionaliniam saugumui, visuomeninius politinius procesus ir subjektus, kurių veikla neatitinka mūsų valstybės interesų. Komitetas atkreipia dėmesį, kad dalis priešiškos valstybės interesams veiklos yra tęstinė, todėl grėsmės gali didėti, jeigu kelias joms nebus užkirstas laiku.

Kalbėdamas apie VSD veiklą NSGK pirmininkas Vytautas Bakas pastebėjo, jog saugumo srityje iššūkiai yra ženkliai išaugę. Propagandos skleidėjai siekia pakenti ne tik Lietuvai ir regionui, bet ir nori skaldyti svarbiausias organizacijas – Europos Sąjunga bei NATO.

„Reikia pastebėti, jog taikinys jau ne tik Lietuva, bet ir visa Europos Sąjunga, NATO. Siekiama sukelti abejones šių organizacijų reikšmingumu, pajėgumu ir veikla. Priešiškos tarnybos iš Rytų darosi vis agresyvesnės ir deda dideles pastangas siekdamos pakenkti mūsų valstybei“, – sakė V. Bakas.

NSGK vadovas pabrėžė, jog priešiškų žvalgybų pareigūnai puikiai geba prisitaikyti prie kintančių situacijų, o į tai vertėtų žvelgti labai rimtai:

„Priešiški žvalgybininkai nuolat keičia savo veiksmus, metodus ir taikinius, jie prisitaiko prie situacijos. Mes negalime to praleisti pro pirštus“.

V. Bakas taip pat kalbėjo apie tai, jog privaloma investuoti į visuomenės informavimą. Pasak politiko, žmonėms turėtų būti prieinama daugiau informacijos, susijusios su šalies saugumu, grėsmėmis, kadangi tik tokiu atveju galima teisingai vertinti situaciją.

„Visuomenė turėtų būti informuota, kodėl saugumui skiriamas didelis dėmesys. Galbūt dalis teikiamos slaptos informacijos turėtų būti prieinama viešai. Žinoma, negalime atskleisti informacijos šaltinių, tačiau žmonės turi žinoti realią padėtį, – sakė V. Bakas. Turime investuoti į kokybišką komunikaciją su piliečiais, prevencijos programas, socialines reklamas, švietimą. Tik tokiu būdu pakeisime Lietuvos žvalgybos ir visuomenės komunikaciją, išmokysime žmones kritiškai vertinti propagandinę informaciją“.

NSGK pirmininkas minėjo ir naujausių technologijų poreikį. Pasak komiteto pirmininko, VSD turėtų būti ta institucija, kuri pirmauja naudojant ir taikant naujausias technologijas, kadangi tai yra be galo svarbus saugumo srities darbo įrankis.

„Kaimyninėse valstybėse gerokai didinami biudžetai tam, jog būtų investuojama į naujausias technologines priemones. Norint efektyviai atlikti darbus jos yra tiesiog būtinos, o šiais neramiais laikais įgyja dar didesnę reikšmę. VSD apskritai turėtų būti ta institucija, kuri pirmautų naudojant naujausias technologijas“, – sakė V. Bakas.

Komitetas tęs VSD informacijos išklausymą ir vykdys pasirengimą institucijos veiklos ataskaitos svarstymui.

Kovo pabaigoje bus parengtas viešai visuomenei skirtas grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas ir kiekvienas žmogus galės susipažinti su praėjusių metų VSD veikla, rezultatais ir grėsmėmis mūsų valstybei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 54

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...