infa.lt

Putinas dekriminalizavo smurtą namuose

09 vasario
01:01 2017
Aliona Popova

Aktyvistė Aliona Popova protestuoja. Užrašas plakate skelbia: Muša – reiškia myli. | nuotrauka: Vladimir Gerdo/TASS

Smurtas namuose. „Vladimiras Putinas pasirašė prieštaringą įstatymo pataisą dėl smurto namuose dekriminalizavimo, – praneša The Guardian. – Ši pataisa, praėjusi abiejų Rusijos parlamento rūmų svarstymus, prieš tai, kol pateko antradienį ant prezidento stalo pasirašymui, iššaukė kritikų pasipiktinimą. Pasak jų, ji siunčia neteisingą signalą šaliai, kurioje, kai kuriais vertinimais, kas 40 minučių, smurto namuose pasekoje žūva viena moteris“.

„Dabar sudavus smūgius sutuoktiniams ar vaikams iki kraujo ar mėlynių, bet nesulaužant kaulų, baudžiama 15 dienų arešto arba bauda, jeigu tai įvyksta ne dažniau nei vieną kartą į metus. Anksčiau tas buvo baudžiama kalėjimu iki dviejų metų“, – rašoma straipsnyje.

„Aktyvistė Aliona Popova, pasisakanti prieš šį įstatymą, pasakė, jog nebūtų nieko blogo, jeigu tuo pačiu metu būtų priimtas įstatymo projektas konkrečiai namų smurto atžvilgiu. Tačiau tas įstatymo projektas, garantuojantis gynybos orderius ir kitas apsaugos priemones bylų apie smurtą namuose atveju, užstrigo parlamente ir, tikėtina, nebus priimtas“, – praneša leidinys.

„Šių pataisų priėmimas ir kito įstatymo nepriėmimas – eilinis požymis to, jog mūsų visuomenė atsisako rimtai vertinti šią problemą“, – daro prielaidą Popova.

„Pasak įstatymo šalininkų, jis panaikinta beprasmį neapsižiūrėjimą, dėl kurio už smurto veiksmus, kuriuos vykdo šeimos nariai, baudžiama griežčiau, nei tada, kai juos atlieka nepažįstami žmonės“, – paaiškina leidinys.

„Klausimas ne tame, teisinga mušti ar ne. Žinoma, kad ne. Klausimas tame, kaip bausti žmones ir už ką juos bausti“, – pasakė viena šio įstatymo projekto autorių Olga Batalina.

„Kiti tvirtina, jog tai rusiškas tradicijas ginantis įstatymas, pasak kurių šeima šventa. Dvasininkas Dmitrijus Smirnovas, Rusijos pravoslavų bažnyčios šeimos reikalų komisijos vadovas, televizijos programos metu pasakė, jog idėja dėl valstybės galimybės įsikišti į šeimos reikalus Rusijai yra primesta iš Vakarų. Pasak jo, „kai kurių dalykų, vykstančių dabar Šiaurės Europoje, net Hitleris nebūtų galėjęs sugalvoti“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 88

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Emigravimas    -  2017-02-09, 07:52

    Akivaizdu, kad mes su rusais žengiame visiškai skirtingais keliais.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...