infa.lt

Prezidentė aptars, kaip užtikrinti mažesnes vaistų kainas

23 sausio
19:22 2017
Prezidentūra

prezidentas.lt nuotrauka

Pirmadienis, sausio 23 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, sausio 24 d., 9 val.  su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoja Jūrate Šoviene bei kompensuojamų vaistų auditą atlikusiomis Valstybės kontrolės ekspertėmis aptars, kaip Lietuvos žmonėms užtikrinti mažesnes vaistų kainas ir skaidresnę jų kompensavimo tvarką.

Kaip atskleidė Konkurencijos tarybos ir Valstybės kontrolės tyrimai, Lietuvos gyventojai už vaistus permoka, o vaistų kompensavimo sistema, sudarydama prielaidas korupcijai ir neteisėtam lobizmui, tarnauja ne žmonėms, bet gamintojams ir vaistų prekybininkams. Vaistų kainos.

Prezidentė aiškinsis, kodėl neįgyvendinamos kontroliuojančių institucijų rekomendacijos ir nesiryžtama reformuoti vaistų kompensavimo sistemą, kokių konkrečių žingsnių artimiausiu metu būtina imtis mažinant vaistų kainas.

Neracionaliai leidžiant Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšas, kompensuojami seniai išrasti vaistai, ribojama vaistų konkurencija. Nors valstybė vaistams kompensuoti skiria per metus beveik ketvirtį milijardo eurų, patys gyventojai dar primoka dešimtis milijonų eurų.

Prezidentės spaudos tarnyba

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 37

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...