infa.lt

Trampas atsisakė kalbėtis su CNN korespondentu pavadinęs kanalą „feikinėmis naujienomis“

12 sausio
21:41 2017
Donaldas Trampas

nuotrauka: REUTERS

Spaudos konferencijos metu Donaldas Trampas (Donald Trump) atsisakė atsakyti į CNN korespondento klausimus, praneša The Hill. Išrinktasis JAV prezidentas apkaltino TV kompaniją skleidžiant dezinformaciją.

„Jūs siaubinga organizacija“, – pareiškė Trampas CNN korespondentui Džimui Akostai (Jim Acosta). „Jūs kritikuojate mus, ar galite atsakyti į mūsų klausimą?“ – pasidomėjo žurnalistas. „Nebūkite grubus, – atšovė politikas. – Ne, aš nesuteiksiu jums galimybės užduoti klausimą. Jūs – feikinės naujienos“.

 

Išvakarėse CNN pranešė, jog JAV žvalgybos tarnybos supažindino Trampą su dokumentų paketu, primena leidinys. Ten buvo tvirtinama, kad Rusijos vyriausybė turi kompromituojančios medžiagos prieš išrinktąjį prezidentą. Ataskaitoje taip pat buvo „sprogimo pasekmes galintys turėti kaltinimai“ apie milijardieriaus ryšius su Maskva.

Tačiau, pabrėžia The Hill, šio dokumento kilmės šaltinis nenustatytas ir jame esančios informacijos greičiausiai neįmanoma patikrinti. Pasak CNN, ataskaita buvo sudaryta buvusio britų spec-tarnybų darbuotojo, respublikonų, esančių opozicijoje Trampui, užsakymu.

Išrinktasis prezidentas „užgriuvo“ ataskaitą iškart po jos pasirodymo. „Suklastotos, melagingos naujienos – absoliučiai politinė raganų medžioklė“, – parašė jis savo Twitter paskyroje.

Spaudos konferencijoje Trampas ypač labai priekaištavo CNN už šios naujienos platinimą. Jis pareiškė, kad tokia praktika buvo būdinga nacistinei Vokietijai. „Mano požiūriu – tai gėda, kad ši melaginga ir suklastota informacija, feikinė naujiena apie tai, ko niekada nebuvo, tapo prieinama visuomenei“, – pridėjo išrinktasis prezidentas.

Kaip pažymi The Hill, Trampas dažnai kritikuoja MIP. Praeityje politikas ne kartą priekaištavo CNN už „nesąžiningus ir su išankstine priešiška nuostata“, reportažus apie jį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...