infa.lt

Vakarų šalys ragina piliečius nesilankyti Izraelyje ir Irane

13 balandžio
06:10 2024

Benjaminas Netanyahu Gazos ruože

Vakarų šalys ragina savo piliečius susilaikyti nuo vizitų į Izraelį ir Iraną didėjant įtampai tarp šių šalių. Įspėjimus paskelbė Austrija, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Šveicarija.

Austrija tikisi, kad „artimiausiomis dienomis padėtis regione bus įtempta”. Užsienio reikalų ministerija paskelbė rekomendaciją nesilankyti Irane. Izraeliui tebegalioja įspėjimas dėl pavojaus dėl vykstančio karo Gazos ruože ir įtampos su kitomis šalimis.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija pakartojo savo ankstesnę rekomendaciją nesilankyti Irane, Izraelyje ir Palestinos teritorijose. Bendrapiliečių prašoma išvykti iš Irano, sakoma ministerijos pranešime „X” socialiniame tinkle.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija socialiniame tinkle „X” taip pat įspėjo savo piliečius nesilankyti Irane, Izraelyje, Palestinos teritorijose, taip pat Libane. Agentūra tai paaiškino „karinės eskalacijos Artimuosiuose Rytuose rizika”.

Italijos užsienio reikalų ministerija taip pat pakartojo savo rekomendaciją vengti nebūtinų kelionių į šį regioną, praneša ANSA. Diplomatinės atstovybės ėmėsi saugumo priemonių. Šveicarijos užsienio reikalų ministerija taip pat atnaujino savo informaciją, pateikdama rekomendaciją nevykti į Izraelį.

Nemažai kitų šalių piliečiams nesilankyti regione rekomendavo ir anksčiau. Tarp jų – Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė. Balandžio 11 d. Rusijos užsienio reikalų ministerija pakartojo rekomendaciją nevykti į Izraelį, Libaną ir Palestiną.

Balandžio pradžioje Izraelis surengė oro ataką prieš Irano konsulatą Damaske. Žuvo septyni žmonės, tarp jų Mohammad Reza Zahedi, Islamo revoliucijos gvardijos korpuso generolas ir Sirijos bei Libano pajėgų vadas. Iranas pažadėjo Izraeliui atkeršyti už šį smūgį. JAV politikai, remdamiesi žiniasklaidos pranešimais, laukia, kad Teheranas smogs artimiausiu metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

1 Atsiliepimas

  1. Tomas Jakutis    -  2024-04-13, 16:28

    Iranas pažadėjo Izraeliui atkeršyti – Iranas atkeršys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jei atlieka tyrimą, tai gal ir gerai. Visas pasaulis pamatys, kaip yra ištikrųjų. Kodėl bijo?...

Jei paskelbtų toki pareiskima Rusija, tai skanduotu visa vakarų žiniasklaida.. Kisimasis i tarotautini teisinguma ir...

Pritariu. Tai sistemos pampersas, jei kartais nepavyktų....

Tai, kad Vėgėlė toks pats sisteminis......

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

https://infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...