infa.lt

I.Šimonytė: Tikėtis, kad agresorius sustos Ukrainoje – naivu, neracionalu, bergždžia, trumparegiška ir neatleistina

11 balandžio
16:26 2024
Ingrida Šimonytė

foto: lrv.lt

Vyriausybės premjerė Ingrida Šimonytė tarė sveikinimo žodį Vilniuje vykstančiame šeštajame Trijų jūrų iniciatyvos Verslo forume ir diskutavo su įvadinės sesijos dalyviais.

Ji pabrėžė, kad Trijų jūrų valstybių tarpusavio junglumo gerinimo iniciatyva šiandien  įgauna ir labai aiškų saugumo matmenį. „Iš tiesų šiandien neįmanoma kalbėti apie regiono ekonominį vystymąsi ar bendrą gerovę nekalbant apie jo saugumą.

Rusijos iš anksto suplanuotas plataus masto karas prieš Ukrainą privertė mus visus suprasti, kad taika negali būti laikoma savaime suprantamu dalyku. Šio karo pasekmės siekia toli už Ukrainos ir Trijų jūrų regiono ribų.

Tikėtis, kad agresoriaus imperialistinės ambicijos sustos Ukrainoje – naivu, neracionalu, bergždžia, trumparegiška ir neatleistina. Be to, tai aiškus kvietimas agresoriui žygiuoti toliau, skverbtis giliau ir plačiau, – pareiškė Ingrida Šimonytė. – Saugumas dar ne viskas, tačiau be jo nėra nieko.

Mes, kaip valdžios institucijos, įmonės ir visuomenės, negalime sau leisti prabangos būti naivūs ir patiklūs, jau nekalbant apie tai, kad dėl paprasčiausio žmogiško padorumo neturėtume būti tylūs stebėtojai, suvienyti neveikimo“.

I. Šimonytė taip pat kalbėjo apie būtinybę didinti paramą Ukrainai, vienytis, gerinti valstybių junglumą transporto, energetikos, skaitmeninėje srityse, taip stiprinti Europos atsparumą grėsmėms ir net viršyti pozityvias regiono augimo prognozes.

Ji pažymėjo, kad tam reikia didžiulių investicijų, viešojo ir privataus sektorių, ne tik Europos, bet ir pasaulio valstybių (JAV ir naujos strateginės partnerės Japonijos) indėlio.

I.Šimonytė pridūrė, kad pirmoji Europoje energijos išteklių importą iš Rusijos nutraukusi Lietuva iki 2030 m. siekia tapti energiją eksportuojančia šalimi.

Vyriausybės premjerė minėjo ir Ukrainą bei Moldovą kaip neatskiriamą infrastruktūros plėtros Trijų jūrų regione dalį. Anot jos, Ukrainos atstatymas ir pasirengimas būsimai šios šalies narystei ES suteikia istorinę galimybę pertvarkyti visą regioną ir sukurti stipresnę Europą. „Šiandien investavimas į Ukrainos atstatymą – ypač perspektyvi investicija”.

„Kiekvienas į Ukrainą investuotas euras, kiekvienas projektas, jungiantis demokratines tautas ir didinantis mūsų ekonominį ar socialinį atsparumą, taip pat yra investicija į taiką”, savo viziją dėstė Ingrida Šimonytė, viena iš nepopuliariausių Lietuvos politikių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 122

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Išvada    -  2024-04-12, 05:14

    Nuo visų negandų apsaugos landsgrybiaių gauja su PIŠavangarde.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vacka    -  2024-04-12, 08:47

    Čia gal Šimonytė atsakė į klausimą ar ji pastos ?
    naivu, neracionalu, bergždžia, trumparegiška ir neatleistina

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...