infa.lt

Konservatoriai vėl ėmėsi Kauno mero, šįkart dėl „sankcijų Rusijai pažeidimo”

09 balandžio
20:43 2024

Kauno meras, Visvaldas Matijošaitis

Šiandien, Seimo konservatorių (TS-LKD) frakcijos nariai, Andrius Vyšniauskas, Paulė Kuzmickienė ir Vilius Semeška kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą.

Prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą remiasi portalo LRT.lt atliktu žurnalistiniu tyrimu, kuriame pranešama apie galimą įmonės UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, kuri priklauso „Vičiūnų“ įmonių grupei, veiklą į Rusiją gabenant prekes ir technologijas, priskiriamas aukšto prioriteto kovos lauko prekėms, kurioms yra taikomos tarptautinės sankcijos.

„Kreipimesi nurodoma, kad remiantis Baudžiamojo kodekso 123(1) straipsniu „Tarptautinių sankcijų arba Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatytų ribojamųjų priemonių pažeidimas“, prašoma atlikti UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ ir kitų „Vičiūnų“ įmonių grupei priklausančių įmonių patikrinimą ir nustatyti, kurių asmenų iniciatyva yra vykdomas taikomų sankcijų pažeidimas į Rusiją gabenant kovos lauko prekes“, – teigia prašymą Generalinei prokuratūrai inicijavęs Seimo narys A. Vyšniauskas.

Apie kokias prekes eina kalba – pranešime nedetalizuojama. Žinoma, kad „Vičiūnų” įmonių grupė siejama su Kauno mero Visvaldo Matijošaičio broliu, Šarūnu, dar sausio mėnesį vadovavusiu įmonei.

Įmonė vykdo prekybą Rusijoje maisto produktais. o spaudimas jos savininkams buvo vykdomas mažiausiai nuo 2018 metų. Beje, 2019 m. priežastis buvo, kad „nepadoru tiekti maisto produktus okupuoto Krymo gyventojams”.  Ir tada, ir dabar iniciatoriai tie patys – konservatoriai.

Tik dabar priežastis jau kita. Kaip atskirame tekste pranešė liberalas, Eugenijus Gentvilas – minėta įmonė siuntė į Rusiją guolius, kurie esą buvo panaudoti tankų gamyboje:

„Antradienį LRT skelbia, kad „Vičiūnų grupei“ priklausanti „Plungės kooperatinė prekyba“ į Rusiją bent 11 kartų vežė į sankcijas įtrauktas prekes. Tarp jų yra tos, kurios įtrauktos į aukšto prioriteto kovos lauko prekių sąrašą, pavyzdžiui, guoliai, kuriuos Rusija naudoja tankų gamybai”, – teigia E.Gentvilas.

Žinoma, visi supranta, kad ta suvargusi Rusija pati guolių pasigamint nesugeba ir „Vičiūnų” grupės pagalba guoliais padeda jai nukariaut Ukrainą. Tik įžvalgios LRT (kodėl tik Vičiūnų grupės atžvilgiu?) dėka (o ką daro VSD?) galimai buvo išaiškinta Ukrainos nesėkmių priežastis. Tai Matijošaitis!!!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 191

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...