infa.lt

Lenkija: valdžia pamina susirinkimų laisvę?

03 gruodžio
23:37 2016

Lenkijos seimas

Teisių ir laisvių gynėjai Lenkijoje sunerimę dėl įstatymo projekto, kurį pirmu svarstymu priėmė Seimas (žemutiniai parlamento rūmai). Minimas įstatymo projektas apibrėžia susirinkimų ir mitingų rengimo taisykles ir prioritetus. Sekant dokumentu, valdžiai ar/ir bažnyčiai organizuojant akcijas, joms bus teikiama pirmenybė, praneša euronews.

Kritikai pareiškia, jog įgyvendinus tokį įstatymą, bus pažeista piliečių susirinkimų ir mitingų teisė Kalba lenkų ombudsmenas Adamas Bodnaras:

„Kaip aš visa tai matau… Sakykime, jūs organizuojate akciją, teikiate atitinkamą pranešimą valdžios institucijoms ir darote pasiruošimus… Ir čia atsiranda vyriausybė pareikšdama, esą, atleiskite, šią dieną mes taip pat ruošiamės organizuoti masinį mitingą… Tai reiškia, jog jūs negalėsite pasinaudoti vieta, kurią planavote ir laiku, kurį numatėte savo akcijai. Šis įstatymas suteiks valdžiai galimybę sustabdyti bet kokį susirinkimą“.

Atitinkamai dabar galiojančioms taisyklėms, valdžia suteikia prioritetą toms akcijoms, kurių organizatoriai pirmieji padavė joms paraišką. Įstatymo projektas turi būti patvirtintas Senate (aukštuosiuose parlamento rūmuose), kur valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ turi daugumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....