infa.lt

Vokiškos raketos „Taurus” nebus perduotos Ukrainai

23 vasario
11:56 2024

Vokietijos valdančioji koalicija dar kartą atmetė siūlymą perduoti Ukrainai „Taurus” raketas, pranešė „Bild” leidinys.

Nepaisant to, kad kai kurie tolimojo nuotolio ginklai vis dėlto bus pristatyti, pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prašymas liks nepatenkintas.

Ukraina taip ir negaus vokiškų „Taurus” sparnuotųjų raketų. Bundestagas galutinai atmetė CDU/CSU frakcijos pasiūlymą dėl raketų tiekimo (181 balsas „už”, 480 balsų „prieš”).

Kijevas jau seniai prašė Vokietijos ilgojo nuotolio ginklų – raketų „Taurus”. Tam ypač priešinasi SPD, kurios atstovai vyriausybėje iki šiol laikėsi šios pozicijos.

„Ukraina vis dar negauna visų reikiamų ginkluotės priemonių, kad galėtų veiksmingai pasipriešinti Rusijai”, – savo kalboje sakė CDU lyderis Friedrichas Merzas.

Iš valdančiųjų partijų atstovų už Sąjungos pasiūlymą balsavo tik Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP). „Nenoriu, kad vieną dieną būčiau apkaltinta, jog tinkamu laiku pasielgiau neteisingai”, – sakė gynybos komiteto pirmininkė. Kaip skelbta anksčiau, ji balsavo už opozicijos pasiūlymą, nes jis tiesiogiai susijęs su „Taurus” raketų tiekimu.

Tuo pat metu valdančioji „šviesoforo” koalicija priėmė savo projektą dėl tolesnės karinės pagalbos Ukrainai, kuriame numatytas įvairių ginklų sistemų tiekimas – tačiau raketų „Taurus” tame sąraše nėra.

Gynybos ministras Borisas Pistorius (SPD) išsisuko nuo CDU parlamentaro Jürgeno Hardto klausimo apie galimą „Taurus” tiekimą Ukrainai. Jis negalėjo atsakyti į šį klausimą, rašo „Bild”.

Sąjungos pasiūlyme sakoma: „Visų pirma Ukraina ir ateityje turi turėti galimybę smogti kariniams taikiniams toli už fronto linijos, pavyzdžiui, šaudmenų sandėliams, tiekimo keliams ir valdymo centrams.” Šią problemą išspręstų „Taurus” sparnuotosios raketos.

Ką reiškia „ne” Ukrainai?

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tolimojo nuotolio tikslieji ginklai iki šiol buvo vienintelė veiksminga gynybos nuo Rusijos pranašumo priemonė. Nors tokių ginklų nėra pakankamai daug.

Naudodamos Londono ir Paryžiaus tiekiamas sparnuotąsias raketas „Storm Shadow” ir „Scalp”, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo smogti strategiškai svarbiems taikiniams toli nuo fronto linijos, tačiau nėra tikslios informacijos, kiek šių raketų dar turi Ukraina. Raketos „Taurus” galėtų suteikti galimybę smogti į svarbius taikinius.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Skaitytojas    -  2024-02-23, 14:53

    Infa.lt – Jūs vėl meluojate,nes „Respublikoje” žurnalistas Stasys Gimbutis rašo: „Didžiausia opozicinė jėga parlamente ragino(….)neatidėliojant …turimų visų ginklų sistemų,amunicijos ,tame tarpe sparnuotų raketų „Taurus” tiekime Ukrainai.Toliau rašo: „Balsavimas buvo vardinis…balsavo UŽ-182 ,PRIEŠ-480, 5 -susilaikė”
    Aiškiai parašyta,balsavo prieš bet kokios amunicijos atidavimą,o ne tik dėl raketų.
    Gerbiamieji propogandistai,Jūs gal susitarkite tarpusavyje,nes iki koktumo šlykštu skaityti tą melą,kuriuo dosniai penite mus.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Regis    -  2024-02-23, 15:13

      Panašu, kad nesugebi paspaust nuorodos ir paskaityti apie ką rašo vokiečių Bild. Infa ne kartą skelbė, kad verčia medžiagą iš užsienio tinklapių, o ne pati ją kuria. Tokiems kaip tu įkeltos nuorodos, skirtos pasitikrinti informacijos tikrumą, bet tokie kaip tik nesugeba net nuorodomis pasinaudot.
      Dėl balsavimo – infa taip ir išvertė – 182 – už, 480-prieš.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Skaitytojas    -  2024-02-23, 19:34

        Regis tau tinka straipsnis,kuriame rašo ,kad jei trūksta smegenų-ne bėda-priaugins… nes niekaip negali suprasti kad du portalai rašo skirtingai,o jeigu tamstelės išsiversti nemokate ir rašote kad palaižyti valdžiai rudąją tai prie ko čia aš?!!Ir beje,mes pažįstami ,kad tamsta mane tukinate? ar infa.lt chamams tas nuo gimimo duota?

        Atsakyti į šį komentarą
        • Regis    -  2024-02-23, 20:23

          O prie ko čia rašo du portalai skirtingai?

          Jie gal remiasi skirtingais šaltiniais, patys asmeniškai patikrint negali, todėl užsiima tik vertimu. Tam tau čia ir duota nuoroda, kad galėtum pats pasitikrint informacijos tikrumą. Nepatinka – ieškok kitų informacijos šaltinių arba viską versk pats ir transliuok. Dabar tik lojimu užsiimi ir dar Infos prašai, kad padėtų apsiginti nuo chamų, kurie tokį poną „tu” pavadino. Tamsta mane irgi vadini „TU” ir bėdos dėl to nematai. Galėtum būti „ne chamas” ir kultūringai rašyti man „jūs”, bet gi ne, imi pavyzdį iš „chamo”. Tai kas tu pats po to? Skaitytojau 😀

  2. Skaitytojas    -  2024-02-23, 22:17

    tai Jūs,tikintys mokslu ir tris kartus edukuoti galite tikrinti informaciją(bent jau kol taip manote),o vieša spauda,jeigu ji ne geltonais puslapiais PRIVALO pateikti ne gandus „pasakė kažkur boba vienaakė ” o patvirtintus faktus,bet kadangi lietuviška purviasklaida vaikosi sentacijų ir labai nori įtikti valdžiai,todėl spausdina bele ką,tik kad „į temą”. kas liečia Jus ,tai dar ir su atmintimi prastai-pasiskaitykite savo komentarą man-bus matyti,kas pirmas buvo chamas,o kas liečia toliau ,tai pas mane 10 Izaoko įstatymas: kaip pašaukia,taip ir atsiliepiu,ar ponas žydų išminties nepakenčiate?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Vel estukai is litwinu ateme 1-a vieta pasauly pagal durnuma. Laukiam anuko atsakomojo zingsnio....

čia paskelbė kad šunauja apsirami tų...

A5

Geroves valstybe :)...

Visiškas liūto tampymas už ūsų.......

Po rinkimų šaika pasijuto nejaukiai :)...

Masonai vykdo marginalizavimo ir neapykantos kurstymo politiką prieš visus, kurie yrauž šeimas, už vertybes, už...