infa.lt

Kinijos URM paragino BASF ir „Volkswagen” nesitraukti iš Sindziango

19 vasario
06:30 2024
Xi Jinpingas

Foto: AFP / Alberto Pizzoli

Po to, kai „Volkswagen Group” ir BASF paskelbė apie galimą savo įmonių Sindziango uigūrų autonominiame regione uždarymą, Kinijos užsienio reikalų ministerija kaltinimus dėl priverstinio uigūrų darbo šiame regione pavadino „šimtmečio melu, kurį sugalvojo prieš Kiniją nusiteikusios jėgos, siekdamos diskredituoti Kiniją” ir atkirsti KLR ekonomiką nuo užsienio rinkų.

„Tikimės, kad suinteresuotos įmonės remsis faktais, atskirs tiesą nuo melo ir brangins galimybę investuoti ir vystytis Sindziange”, – teigė Užsienio reikalų ministerija, atsakydama į „The New York Times” raštišką užklausimą.

Praėjusį ketvirtadienį, vasario 15 d., JAV valdžios institucijos konfiskavo tūkstančius „Porsche”, „Bentley” ir „Audi” automobilių, nes juose buvo dalių, kurios galėjo būti pagamintos naudojant priverstinį uigūrų darbą.

Draudimas importuoti tokius gaminius į JAV galioja nuo 2021 m. Iškart po to „Volkswagen” pranešė, kad gali nutraukti sutartį su vienu iš pagrindinių savo partnerių Kinijoje – valstybine Šanchajaus automobilių pramonės korporacija (SAIC), jei atlikus tyrimą paaiškės, kad dalys iš tiesų buvo pagamintos neteisėtai.

Vokietijos automobilių gamintoja teigė, kad nagrinėjami visi galimi bendros VW ir SAIC įmonės Sindziange ateities scenarijai.

Anksčiau, vasario 9 d., Vokietijos chemijos bendrovė BASF pranešė, kad jau 2023 m. pabaigoje pradėjo pardavinėti savo akcijas dviejose Sindziange veikiančiose bendrose įmonėse.

Kartu bendrovė pažymėjo, kad nors jos patikrinimų metu nebuvo nustatyta jokių žmogaus teisių pažeidimų nė vienoje iš šių įmonių, „neseniai paskelbtose ataskaitose, susijusiose su bendros įmonės partneriu, pateikiami rimti įtarimai dėl veiklos, nesuderinamos su BASF vertybėmis”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....

Aktuali tema, gal net gyvybiškai reikšminga. Išties vakarai (idėjos, vizijos prasme) atsidūrė aklavietėje. Nors ne...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....