infa.lt

Zelenskis aštriai reagavo į D. Trumpo žodžius apie karo Ukrainoje užbaigimą

18 sausio
14:13 2024
Donaldas Trampas

Youtube nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, komentuodamas buvusio JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) žodžius apie greitą konflikto Ukrainoje užbaigimą, jei jis bus perrinktas, pasiūlė jam „pirma galvoti, o paskui kalbėti”, rašo „Kommersant” leidinys remdamasis ukrainiečių „Strana” pranešimu.

Pasak V. Zelenskio, buvusio JAV prezidento garsūs pareiškimai apie galimybę išspręsti konfliktą Ukrainoje „vos per 24 valandas” yra „neprotingi ir nerealūs”.

„Kaip suprantu, kažkokioje konferencijoje jis pasakė, kad jei Putinas nesustos, perduos Ukrainai daugiau ginklų. Jei Ukraina nesustos, jis paims šiek tiek atsargų.

Taigi jis nusprendė, kad jei neįšaldys konflikto, jei leis Putinui visiškai įžengti į Ukrainą, tada jis sustos. Tačiau Putinas nesustos.

Ir todėl pasakysiu taip, kaip man visada sakydavo tėvas: „Pirmiausia galvok – tada kalbėk”,- sakė Volodymyras Zelenskis Pasaulio ekonomikos forume, vykstančiame Davose (Šveicarija).

Anksčiau Donaldas Trampas ne kartą minėjo, kad jei bus išrinktas JAV prezidentu, yra pasirengęs išspręsti Ukrainos krizę „per 24 valandas”.

Jis neatskleidė konkrečių savo pasiūlymų dėl padėties Ukrainoje sprendimo detalių, motyvuodamas tuo, kad pradėjęs kalbėti apie savo taikos plano detales „prarastų visus kozirius”.

D. Trampo teigimu, jam pavyks „atvesti Rusijos ir Ukrainos prezidentus Vladimirą Putiną ir Volodymyrą Zelenskį prie derybų stalo”, o po to bus sudarytas „geras, visiems tinkamas susitarimas”.

Tačiau Volodymyras Zelenskis su tuo nesutinka, rašo „The New Yorl Times” leidinys.. Jis teigia, kad vienas žmogus (t.y. Donaldas Trampas), negali pakeisti visos tautos. Zelenskis atmetė mintį, kad D. Trampas galėtų sustabdyti Rusijos prezidentą, kad šis nesiimtų veiksmų kitose Europos dalyse, (po to, kai įžengtų į Ukrainą pilnai).

Putino, pridūrė jis, „tai nesustabdys – bet klausimas, ką JAV ir Trampas darys po šio taško, nes šiuo atveju tai reikš, kad Europa neteko naudingiausios ir stipriausios kariuomenės Europoje, nes prarado Ukrainą”.

Kaip rašo „The New York Times”, Davose pagrindinės temos – tai V.Zelenskis, kurio ten visur pilna, ir D. Trampas, kurio ten net nėra, tačiau tvyro tai, ką jis yra pasakęs ir reali galimybė, kad jis sugrįš į Baltuosius rūmus.

Reikia pastebėti, kad NYT nieko neminėjo apie V.Zelenskio aštrų „patarimą” Trampui apie „pagalvojimą prieš kalbant”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 281

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. manau    -  2024-01-18, 14:20

    Zelenskis kalba taip kaip jo šeimininkai, kuriems karas reikalingas karo pramonės pelnui, tik žinoma iki paskutinio ukrainiečio.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. dratas    -  2024-01-18, 18:40

    Iš tų info trupinių suprantu tai, kad Trampas per 24 val. apsispręs ir įtikins komandą, kad ginklų reikia duoti pakankamai ir tokių, kad ukrainiečiai atsiimtų teritorijas. O jei ukrainiečiai eis toliau į rusiją, ateis sušakalins ir atims ginklų tiek, kad negalėtų okupuoti rusijos. Nejau neaišku, kad tos 24 valandos tai tik simboliškai ištartos, juk nepavyks per parą patiekti ginklų, juo lab atsiimti teritorijas.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tai    -  2024-01-19, 06:55

    Smagiai nuskambėjo – Ukrainos armija stipriausia – o ji stipriausia, nes beveik visi jau baigia kelnes paskutines nusimauti, bekišdami jai ginklų….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...