infa.lt

Valdas Vasiliauskas. Viršuliškių berniuko auka

10 sausio
17:58 2024
Valdas Vasiliauskas

nuotrauka: facebook

Kažkas negerai su Lietuva, jeigu jos širdies nepasiekė nuolaužų prispausto Viršuliškių septynmečio berniuko maldavimas:“Mamyte, padėk, man labai skauda“.

Lyg pagal komandą( ar užsakymą, kurio numerius būtų įdomu sužinoti) iš žiniasklaidos dingo Viršuliškių Kajaus tema, ją absoliučiai užgožė kilusi ( ar meistriškai sukelta?) isterija dėl dingusios mergaitės Kaune.

Nenustebčiau , jeigu valdžiažmogiai kauniškę nelaimę pasitelkė savo viešiesiems ryšiams, kad pridengtų savo nusikaltimą Vilniuje. Mat Viršuliškėse įvyko ne tik sprogimas, bet faktiškai ir žmogžudystė – jau gerokai po (kiek laiko, turėtų nustatyti tyrimas, jeigu toks bus) sprogimo.

Gali būti, kad pagal viešųjų ryšių planą visuomenė ir toliau bus penima rezonansiniais įvykiais, kad ji kuo greičiau užmirštų Viršuliškes. Jau dabar sprogimas Viršuliškėse yra įslaptintas.

Prabėgo daugiau nei savaitė, ką apie jį Lietuva sužinojo? Paskleista mažai įtikinama dujų nuotėkio versija, tokio galingumo sprogimo dujos negalėjo sukelti.

Jeigu tai būta sprogmens, ar jį detonavo vienišas paprotėjęs Unabomberis? O gal tai būta nepavykusios repeticijos ruošiant V. Putino stiliaus provokacijas, kai jis sprogdino Rusiją?

Kodėl iki šiol nesulaukėme net spaudos konferencijos, kurioje kompetentingi asmenys, ekspertai atsakytų į šiuos ir daugybę kitų klausimų.

Dar nuostabiau, kad iškart nebuvo sušauktas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto ekstra posėdis, kuriame būtų išklausyti Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministrai, Policijos departamento ir visų atsakingų tarnybų vadovai . Tarytum būtų įvykusi buitinė nelaimė, kepant blynus.

Akivaizdu, kad sprogimas Viršuliškėse užklupo nūnai valdančiąją koaliciją nepasiruošusią, nors ji tiek prituščiažodžiavusi apie karą Ukrainoje, prigąsdinusi Lietuvos žmones artėjančia agresija.

Sprogo tik vienas namas, bet kas būtų, jeigu Vilniui smogtų bent viena iš Kaliningrado srities paleista „Iskander“ raketa arba dronas? Kas mus gelbėtų, kas trauktų iš po nuolaužų mūsų vaikus?

Dar labiau nei valdžios nekompetencija, mane sukrėtė jos nežmoniškumas.

BERNIUKAS KAJUS PO NUOLAUŽOMIS BUVO PALIKTAS GYVAS.

Kieno įsakymu tai buvo padaryta, kai ugniagesiai, nutraukę gelbėjimo darbus, buvo skubiai išvesti iš namo vidaus ir tęsė gaisro gesinimą tik iš išorės, palikę berniuką viduje mirti.

Apgailėtini ugniagesių vado išvedžiojimai, kad Kajaus nebuvo įmanoma išgelbėti, nes ant jo buvo užvirtusios net trys plokštės. Normalioje valstybėje berniuką , KOL JIS GYVAS, būtų gelbėję net tada, jeigu ant jo būtų užgriuvęs visas namas- būtų atvaryti kranai, kita sunkioji technika? Kodėl to nebuvo padaryta Viršuliškėse?

Todėl, kad šiai nežmoniškai koalicijai vienu Lietuvos berniuku daugiau ar mažiau- koks skirtumas. O gal gaisrininkams buvo įsakyti pasitraukti, policijai aptvėrus nelaimės vieta , saugant ( ar slepiant) įkalčius? Tada dar blogiau- mažas berniukas buvo paaukotas mums nežinomais sumetimais.

Šios koalicijos pusmoksliams (nuo ko jie jauni nupliko, jeigu jų galvos tuščios kaip skambantys puodai ?) nesuprantama, o gal ir juokinga didžiojo humanisto Fiodoro Dostojevskio kančia dėl vaikų: visą gyvenimą ieškojęs „žmoguje žmogaus“, svarbiausiu jo bruožu laikė santykį su vaikais, todėl tvirtino, kad visas pasaulio pažinimas nevertas tų kūdikių ašarėlių, negalima statyti visos žmonijos laimingos ateities rūmų, jeigu derėtų nukankinti „tik vieną padarėlį, šitą patį kūdikėlį“.

Kur I.Šimonytės Ministrų kabinete, valdančioji koalicijoje galėtume rasti „žmogų žmoguje“? Net su žiburiu?

Todėl net nemirktelėjusi paaukojo nekaltą septynerių metų berniuką.

P.s.Tikiuosi, kad tragedijos prislėgtai Kajaus šeimai susipratę teisininkai ir pilietiški žmonės padės paruošti dokumentus Generalinei prokuratūrai , kad būtų pradėta baudžiamoji byla žmonėms, kurių įsakymu buvo nutraukti gelbėjimo darbai ir griuvėsiuose paliktas GYVAS BERNIUKAS pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 144 straipsnį.

Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei:“Tas, kas sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybes suteikti jam pagalbą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu,arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 728

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. nežinomas žmogus.    -  2024-01-10, 08:29

    Ši nežmoniška koalicija nenukrito iš mėnulio.nežmoniška koalicija yra nežmoniškos Lietuvos atspindys. žmoniškose šalyse žmonės gelbėjami ,o ne paliekami likimo valiai. prisiminkim Deimantės atvejį, Gabrieliaus pagrobto Norvegijoj atvejį.Žmoniškose šalyse piliečiai būtų dėję visas pastangas,spaudę vyriausybes kad vaikai sugryžtų pas artimuosius.deja…tuoj kaip antikoje filosofas dienos metu su žibintu rankoje ieškos žmonių.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. R    -  2024-01-10, 10:19

    „Nėra didesnio priešo visuomenei, nei kolonizatorių išugdytas šalies elitas.

    Džavacharlalas Neru

    https://t.me/arvydasdaunys/861

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tomas Jakutis    -  2024-01-10, 18:40

    Ar ilgai valdžia nepaviešins – kas sprogo Viršuliškėse?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Ponai    -  2024-01-12, 22:16

    ubagus gerbti pradeda tik po sukilimo! O jus – net to nesupratote per tiek desimtmeciu!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....

Seimo aferistai visą šildymo sistemos keitimo naštą permetą ant vartotojų pečių. Tai didžiuliai pinigai ir...

Aferistai aferų būdu bando sau kiek galima labaiu palengvinti kelią į valdžią, baisiai norisi bent...

Tikrai taip. "Melas yra tiesa. Laisvė yra vergija. Karas yra taika. Nežinojimas yra jėga." /...

A5

Ragina Rusijoje rinkimuose isrinkta pripazinti nelegaliu, o Ukrainoj net nerinta legaliu. Melas tai tiesa, karas...

Taip,sitiems visiskai sunyko smegenys-gal Aizchaimeris isimete...nu,svedai,bet suomiai!...