infa.lt

„Maidano“ metinių proga Kijevas pasveikino prezidentą Porošenką protestais

22 lapkričio
13:56 2016
paveikslėlis

Reuters nuotrauka

Trečiųjų „Maidano“ metinių proga Kijeve, prie prezidento administracijos įvyko masiniai protestai, praneša austrų leidinys Die Presse. Apie 3000 demonstrantų pareikalavo iš Petro Porošenkos pasiaiškinimo, kodėl jis toks turtingas, o didžioji dukrainiečių dauguma skursta, rašo straipsnio autorius Paulas Flukigeris( Paul Flückiger).

Praėjus trims metams, po revoliucijos Maidane, Ukrainoje aiškiai juntamas gyventojų nepasitenkinimas, tęsia austrų leidinys. Išskyrus asociaciją su ES, iki šiol nebuvo išpildytas nei vienas iš svarbiausių protestuojančiųjų reikalavimų. Kaip ir anksčiau šalyje klesti korupcija, oligarchų valdžia nepažabota, parlamente iki šiol pagrindinai milijonieriai, aprašo situaciją Fliukigeris.

Prie viso to, neseniai paskelbtos parlamento narių ir aukštų valdininkų turto deklaracijos parodė, jog Porošenkos turtas išaugo net keturis kartus, teigia Die Presse. Su savo 850 milijonų dolerių turtu, jis užima šeštąją vietą pačių turtingiausių ukrainiečių sąraše.

Neseniai padidintų mokesčių už karštą vandenį ir šildymą fone, šis faktas šalies piliečiams sukelia ypatingą pasipiktinimą. Kainos praktiškai padvigubėjo, pabrėžia leidinys. Papildomai, Tarptautinis valiutos fondas reikalauja priimti labai nepopuliarią įstatymo pataisą, kuria didinamas pensijinis amžius, pažymi Fliukigeris.

2014 metų kovą Porošenko tapo prezidentu, surinkęs 55% balsų, primena autorius. Šiandien, apklausų duomenimis, jo ir jo partijos populiarumo reitingas siekia apie 10%.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Simas Simaitis    -  2016-11-22, 16:13

    Ukrainiečiai protestuoja, kad skursta. O kaip su lietuvaičiais? Po Euro įvedimo gavome septynkartį pabrangimą. Ar tikrai mes vis dar taip gerai gyvename, kad galime sau tokį pabrangimą leisti? Kada pas mus bus ta skurdo riba, kai lietuvaičiams trūks kantrybė?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa Simui    -  2016-11-22, 22:06

    del durnes laivo dar brangs

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....