infa.lt

Bideno reitingai sumušė dar vieną antirekordą

19 gruodžio
08:18 2023
Joe Bidenas

Vaizdo įrašo „Twitter” tinkle kadras

JAV prezidento Džo Baideno (Joe Biden) veiklą palaiko tik 34% rinkėjų iš tų, kuriuos apklausė Monmouth universitetas. Tai žemiausias universiteto apklausų reitingas nuo 2021 m., kai Joe Bidenas pradėjo eiti pareigas.

61% respondentų nepritaria dabartinio prezidento vykdomai politikai. 69%respondentų nepritaria prezidento darbui imigracijos srityje ir 68% nepritaria prezidento darbui infliacijos srityje.

54% respondentų nepritaria prezidento sprendimams dėl klimato kaitos, 54% – nedarbo politikai, o 52% – transporto ir energetikos infrastruktūrai.

Tik 31% apklaustųjų teigė, kad Džo Baidenas skiria dėmesį jiems svarbiems klausimams. Savo ruožtu 65% amerikiečių nori, kad prezidentas daugiau dėmesio skirtų tam, kas jiems rūpi.

Monmuto universiteto Apklausų instituto direktorius Patrikas Murėjus (Patrick Murray) teigė, kad apklausa turi „tam tikrą šališkumo elementą, tačiau net daugelis demokratų norėtų, kad prezidentas daugiau dėmesio skirtų jų svarbiausiems prioritetams”.

Prezidentą remia 56% apklaustų demokratų. J. Bideno politikai nepritarė 41% demokratų. Prezidentui paramą išreiškė tik 11% respublikonų ir 25% su jokia partija nesusijusių žmonių.

Pažymima, kad smarkiai sumažėjusį pritarimą prezidentui Džo Bidenui lėmė infliacija, kuri pradėjo augti 2021 m. vasarą ir šiuo metu amerikiečiams tebėra rimta problema, pažymi televizijos kanalas „FoxNews”. Įtakos reitingui taip pat gali turėti migrantų, bandančių kirsti pietinę JAV sieną, antplūdis.

JAV politinių apklausų suvestinės duomenimis, iki 2021 m. rugsėjo 3 d. palaikymas JAV prezidentui Joe Bidenui vyravo prieš nepritarimą. Po to prezidento pozicijos nuolat smuko.

2023 m. gruodžio 18 d. duomenimis, prezidento politikai pritarė 39%, o nepritarė 54% respondentų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....