infa.lt

Naujojo vaikų teisių apsaugos įstatymo iššūkiai. Ką daryti tėvams ir aplinkiniams tokiu, vaiko smurto atveju?

19 vasario
09:52 2017

Vaikas siautėja

Facebook socialiniame tinkle plinta vaizdo įrašas, kuriame matosi tolerantiškos sistemos vaikų atžvilgiu išauklėtas (arba dar tebeauklėjamas) vaikas, kurio įsiūčio sutramdyti nebegali niekas, mat bet kokios priemonės, galinčios numaldyti jo siautėjimą gali būti įvardintos, kaip smurtas prieš vaiką.

Tiesa, šiuo atveju paties vaiko niokojamas įstaigos turtas ir jo siautėjimas gali būti pavadintas tik, kaip „Vaiko teisių apsaugos įstatymo realizacijos išraiška”, kur „tėvų nuskriaustas” vaikas realizuoja savo teises „išreikšti save” visomis jam prieinamomis priemonėmis, kurios dėl menkos fizinės jėgos esant tokio amžiaus dar gan ribotos.  Nesinori galvoti, kas tos įstaigos galėtų laukti tada, kai tas/toks vaikas su panašiomis nuotaikomis užsuktų po kokių, sakykim, na, po 7 metų. Tada žiūrovų ir filmuojančių greičiausiai nebūtų – visi finalo lauktų lauke.

Vaikų smurtas? Ir čia norėtųsi užduoti klausimą visam mūsų lietuviškajam Seimui – ką jūs gerbiamieji padarėte, kad Lietuvoje negalėtų pasikartoti tai, kas jau vyksta kitose šalyse po analogiškų įstatymų priėmimo? Kai bet koks vaiko sutramdymas, kuriam mūsų protėviams būtų užtekę 30 sekundžių, šiandien bus įvardintas, kaip smurtas prieš vaiką net tada, kai tai yra naudojama apsaugoti kitus žmones ir jų turtą nuo to paties vaiko siautėjimo? Ar įstatyme atsiras sekanti sąvoka – „vaiko smurtas”? Ir tada valstybė imsis jau „kovos už suaugusių teises”? Ir taip be galo ir pabaigos…

Pasigrožėkime ir susimąstykime, kur link einame su tokiais sprendimais, ar papildomų teisių ir apsaugos kažkam suteikimas neatima apsaugos ir teisių kur kas didesnei žmonių daliai?

 

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 717

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....