infa.lt

Microsoft inžinierius teigia, kad Janet Jackson daina sugadina kompiuterių kietuosius diskus

22 rugpjūčio
06:30 2022
Janet Jackson

REUTERS

Janet Jackson vokalo galia neturi ribų. Kaip rašoma antradienį paskelbtame, ilgamečio „Microsoft” programinės įrangos inžinieriaus Raymondo Cheno tinklaraščio įraše, Janet Jackson 1989 m. hitas „Rhythm Nation” gali visiškai sugadinti kai kuriuos „Windows XP” laikų nešiojamuosius kompiuterius – ir, kaip teigiama oficialiame žinomų pažeidžiamumų duomenų bazės įraše, šis keistai skambantis teiginys yra visiškai teisingas, informuoja Futurism portalas.

„Tam tikras 5400 RPM OEM kietasis diskas, tiekiamas apie 2005 m. su nešiojamaisiais kompiuteriais, – rašoma CVE įspėjime, – leidžia fiziškai artimiems užpuolikams sukelti atsisakymą aptarnauti (įrenginio veikimo sutrikimą ir sistemos gedimą) per rezonansinio dažnio ataką, naudojant „Rhythm Nation” muzikos vaizdo įrašo garso signalą.”

Kitaip tariant, „Rhythm Nation” pasižymi natūraliais rezonansiniais dažniais, būdingais konkrečiam nešiojamojo kompiuterio kietajam diskui. Taigi, kaip operos dainininko falcetas gali sudaužyti vyno taurę, taip ir Jackson popmuzikos vokalas gali sutrikdyti šių konkrečių kompiuterių veikimą. Ikona!

Vokalo galia

Savo tinklaraščio įraše, pavadintame „Janet Jackson turėjo galią sugadinti nešiojamuosius kompiuterius”, Čenas paaiškino, kad „Rhythm Nation” fenomeną atrado neįvardyto „stambaus kompiuterių gamintojo” inžinieriai, kurie suprato, kad paleidus Jackson hitą sugedo ne tik kompiuteris, per kurį buvo transliuojamas vaizdo klipas, bet ir daugelis aplinkinių kompiuterių buvusių garso pasiekiamumo ribose.

„Nenorėčiau būti laboratorijoje, kurią jie turėjo įrengti šiai problemai ištirti”, – svarstė Čenas, galbūt norėdamas pasakyti, kad nenorėtų valandų valandas kartoti „Rhythm Nation”. Tačiau jis mąsliai pridūrė: „Ne meninis sprendimas”.

Čenas taip pat paaiškino, kad gamintojas apėjo šią problemą „į garso vamzdyną įtraukdamas pasirinktinį filtrą”, kuris aptiko ir pašalino avarijas sukeliančius dažnius. Tačiau, kaip pažymi „Ars Technica”, tai nėra tobulas sprendimas – nors tai gali leisti visiems, turintiems šiuos nešiojamuosius kompiuterius, saugiai klausytis Janet Jackson savo įrenginiuose, jų kompiuteris vis tiek gali sugesti, jei šalia bus kas nors kitas, grojantis šią dainą.

Dėl vieno dalyko visi galime sutikti: kai kuriais dalykais, pavyzdžiui, dėl Janet Jackson diskografijos, tiesiog verta rizikuoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jei paskelbtų toki pareiskima Rusija, tai skanduotu visa vakarų žiniasklaida.. Kisimasis i tarotautini teisinguma ir...

Pritariu. Tai sistemos pampersas, jei kartais nepavyktų....

Tai, kad Vėgėlė toks pats sisteminis......

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

https://infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...