infa.lt

Trampas išvyks iš Vašingtono Baideno inauguracijos rytą

18 sausio
09:30 2021

foto: REUTERS

Prezidentas Donaldas Trampas (Donaldas Trampas) paliks Vašingtoną trečiadienio rytą prieš pat išrinktojo prezidento Džo Baideno (Joe Biden) inauguraciją pradėti savo po-prezidentinį gyvenimą Floridoje.

Atsisakydamas laikytis tradicijos ir dalyvauti iškilmingame valdžios perdavime, D.Trampas prieš savo paskutinį skrydį „Air Force One“ orlaiviu surengs savo išvykimo ceremoniją Jungtinėje Andrews bazėje Merilende.

Pareigūnai svarsto kruopščiai apgalvotą išleistuvių renginį, primenantį priėmimus, kuriuos jis gaudavo per valstybinius vizitus užsienyje, su raudonu kilimu, spalvota sargyba, kariniu orkestru ir net 21 patrankos saliutu, sakė planą žinantis asmuo, kalbėjęs anonimiškumo sąlyga prieš oficialų pranešimą.

D.Trumpas taps tik ketvirtuoju prezidentu istorijoje, kuris boikotavo savo įpėdinio inauguraciją. Nors jis sakė, kad yra įsipareigojęs taikiam valdžios perdavimui – po kelis mėnesius trukusio bandymo delegitimizuoti Baideno pergalę kaltinimais apie masinį sukčiavimą rinkimuose ir paskatinti savo šalininkus, šturmavusius Kapitolijų, jis aiškiai parodė, kad jis nėra suinteresuotas tuo, kad dalyvautų šou.

Jis nekvietė Baidenų į Baltuosius rūmus tradiciniam duonos laužymui, taip pat nekalbėjo su Baidenu telefonu. Pasak dviejų žmonių, žinančių apie šį skambutį, viceprezidentas Mike Pence kalbėjo su savo įpėdine, išrinktąja viceprezidente Kamala Harris ketvirtadienį, paskambinęs pasveikinti ir pasiūlyti pagalbą. Pence dalyvaus Baideno inauguracijoje, ką Baidenas palankiai įvertino.

Kol D.Trampas paskutines savo prezidentavimo dienas leidžia Baltuosiuose rūmuose, būdamas labiau izoliuotas nei bet kada anksčiau, kai susiduria su Kapitolijaus riaušių pasekmėmis, darbuotojai jau išeina pro duris. Daugelis jau išvyko, įskaitant tuos, kurie atsistatydino iškart po išpuolio, tuo tarpu kai kiti yra užsiėmę pakuodami savo kabinetų turinį ir iškraustydami asmeninius daiktus – įskaitant suvenyrus ir taksidermiją.

Šios savaitės pradžioje žurnalistai, nušvietę prezidento išvykimą iš Pietų vejos, pastebėjo darbuotojus, kurie į rezidenciją vežė dėžes susikrauti pirmosios šeimos daiktams.

Penktadienį pakavimas tęsėsi: dėžės ir dėžutės, nusėjo biuro patalpų grindis. Sienos koridoriuose, išorėje, kur kadaise buvo besisukanti auksu įrėmintų prezidento ir pirmosios ponios išdidintų nuotraukų galerija, staiga apsinuogino, liko tik kabliukai, ant kurių laikėsi paveikslų rėmai.

Sunkvežimiai vis atvykdavo ir išvykdavo iš šalia esančio keliuko.

D.Trampas paliks Vašingtoną, kurio ateitis bus labai neaiški, praėjus dviem savaitėms po to, kai jo šalininkai išsiuntė įstatymų leidėjus ir kongreso darbuotojus, kurie stengėsi sustabdyti taikų valdžios perėjimą. Nors kadaise buvo tikimasi, kad D.Trumpas paliks savo postą kaip galingiausias Respublikonų partijos balsas ir pagrindinis pretendentas į jos nominaciją 2024 m., Didžioji partijos dalis buvo vengiama atsakyti į smurtą, kurio metu žuvo penki žmonės, įskaitant Kapitolijaus policijos pareigūnas.

D.Trampui palikus Vašingtoną jo ateitis bus labai neaiški, praėjus dviem savaitėms po to, kai jo šalininkai Kapitolijuje sustabdė balsų skaičiavimo patvirtinimą ir taikų valdžios perdavimą.

Nors kadaise buvo tikimasi, kad D.Trampas paliks savo postą kaip galingiausias Respublikonų partijos balsas ir pagrindinis pretendentas į jos nominaciją 2024 m., prezidento rinkimus, dalis partijos nepalaikė to smurtą, kurio metu žuvo penki žmonės, įskaitant Kapitolijaus policijos pareigūną, reziumuoja AP.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....