infa.lt

Rusijoje COVID-19 pradėtas gydyti eksperimentinės metodikos pagrindu

06 birželio
08:18 2020

REUTERS

Rusijoje hiperbarinis deguonies perdavimas – deguonies tiekimas į plazmą esant padidintam slėgiui, pirmą kartą buvo naudotas gydyti koronavirusu užkrėstus asmenis. Naujos technikos tikslas – kiek įmanoma išlaikyti sunkius pacientus nuo perėjimo prie dirbtinės plaučių ventiliacijos, kuri, remiantis dabartine statistika, 83% atvejų lemia mirtį. Jei metodas pasiteisins, tai žymiai sumažins mirtingumą nuo COVID-19.

Eksperimentinė metodika imta taikyti N. V. Sklifosovskio vardo greitosios pagalbos mokslinių tyrimų institute, pranešama Masvos mero tinklapyje.

„Hiperbarinė oksigenacija (HBO) taip pat naudojama pacientams, sergantiems koronavirusu, turintiems tam indikacijų. Procedūros užduotis – stengtis išvengti paciento perkėlimo į dirbtinio plaučių ventiliavimo procedūras. HBO seansai vyksta kartu su kita terapija “, – sakė N. Sklifosovskio greitosios pagalbos tyrimų instituto direktorius, kovos su koronavirusine infekcija klinikinio komiteto narys Sergejus Petrikovas.

25 pacientai jau praėjo 108 baroseansus. Gydytojai pažymi, kad po procedūrų pagerėja bendra pacientų būklė. Šis metodas, pritaikytas sergantiems COVID-19 pacientams, Rusijoje buvo panaudotas pirmą kartą.

Metodas pagrįstas kraujo prisotinimu deguonimi jam ten patenkant per plazmą, esant padidintam atmosferos slėgiui. Tai yra veiksmingiau nei deguonies tiekimas per kaukę arba deguonies teikimas dideliu srautu – dar viena neinvazinio kvėpavimo palaikymo technika. Kitos klinikos taip pat naudoja normobarinį deguonies skyrimo metodą. Tai kraujo prisotinimas deguonimi per plazmą nekeičiant slėgio. Tačiau hiperbarinio deguonies tiekimo metodo efektyvumas buvo didesnis dėl padidėjusio slėgio ir 100 procentų deguonies į organizmą patekimo.

Gydytojai pastebi, kad pacientams po seansų pagerėja bendra sveikatos būklė, sumažėja dusulys ir padidėja deguonies kiekis kraujyje. Be to, hiperbarinis deguonis sustiprina antivirusinio ir antibakterinio gydymo poveikį, taip pat sumažina jo šalutinį poveikį. Visa tai prisideda prie pacientų pasveikimo.

HBO paprastai naudojama gydant pacientus, patyrusius galvos smegenų traumą ir sveikimo laikotarpiu po sudėtingų neurochirurginių operacijų. Maskvoje šis metodas taip pat naudojamas uždegimams, virusinėms ligoms gydyti, reabilitacijai po insultų ir kraujagyslių ligoms, taip pat pacientams, sergantiems cukriniu diabetu ir diabetine pėda, gydyti, siekiant pagerinti kraujotaką.

Naujausiais duomenimis, Rusijoje jau nustatyta 450 000 koronavirusinės infekcijos atvejų. 212 tūkst. žmonių pavyko išgydyti, 5 528 pacientai mirė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 97

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...