infa.lt

Ministras A. Monkevičius patvirtino etatinio apmokėjimo mokytojams korekcijas – jos įsigalios nuo rugsėjo

24 kovo
07:00 2020

smm.lt nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius patvirtino etatinio mokytojų darbo užmokesčio pakeitimus, kurie bus įgyvendinami nuo šių metų rugsėjo.

Mokytojų darbo krūvio sandaros nustatymo tvarkos aprašo, Veiklų mokyklos bendruomenei aprašo ir Veiklų, susijusių su profesiniu tobulėjimu, aprašo pakeitimai turėtų padėti sklandžiau organizuoti etatinį apmokėjimą ir išvengti šiuo metu praktikoje pasitaikančių nesklandumų.

Dėl jų buvo sutarta anksčiau dirbusioje darbo grupėje etatiniam mokytojų apmokėjimui tobulinti.

Patvirtinta, kad mokytojo pareigybėje nustatant valandas ugdomajai veiklai planuoti, pasiruošti pamokoms, mokinių pasiekimams vertinti ir vadovauti klasei, būtų sugriežtintas išimčių, pagal kurias galima nukrypti nuo nustatyto valandų skaičiaus, taikymas.

Išimtys galės būti taikomos tik nustačius aiškius kriterijus įstaigos darbo apmokėjimo sistemoje.

Nustatyti papildomi reikalavimai mokyklų darbo apmokėjimo sistemoms, kad valandų skyrimas profesiniam tobulėjimui ir veikloms bendruomenei mokyklose būtų skaidresnis ir aiškesnis.

Mokyklos bendruomenei sutarus dėl konkretaus veiklų sąrašo ir valandų paskirstymo principų, bus išvengta subjektyvumo ir nepagrįstų sprendimų.

Patikslintame mokytojų darbo krūvio sandaros nustatymo tvarkos apraše numatyta, kad mokytojo darbo krūvio sandaroje turi būti nustatomas bendras valandų, susijusių su profesiniu tobulėjimu ir veikla mokyklos bendruomenei, skaičius per mokslo metus, mokytojo vykdomos veiklos mokyklos bendruomenei ir sutarti rezultatai, o ne valandos kiekvienai veiklai, nes įgyvendinant etatinį apmokėjimą svarbu ne skaičiuoti minutes, bet pasiekti rezultatų, dėl kurių sutariama iš anksto.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 565

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...