infa.lt

ES apsigalvojo drausti veido atpažinimo technologiją

17 vasario
10:27 2020

Foto: Joe Buglewicz for The New York Times

Vietoj to, įstatymų leidėjai rekomenduoja dalyvaujančioms valstybėms pačioms nuspręsti, ar apriboti šios technologijos naudojimą.

Sausio mėnesį tapo žinoma, kad Europos Komisija svarsto galimybę uždrausti veidų atpažinimo technologiją viešose vietose penkeriems metams, kol nebus parengta vieninga politika šiuo klausimu.

Pasiūlymas buvo pateiktas kaip diskusijos apie dirbtinį intelektą ir galimybes, kurias jis suteikia teisėsaugai, dalis. Išimtys gali būti taikomos mokslinių tyrimų projektams, taip pat saugumo dėlei, praneša Reuters.

Naujajame dokumento apie dirbtinį intelektą (DI) projekte panaikintas veido atpažinimo technologijos naudojimo moratoriumas, rašo „Engadget“. Vietoje to Europos Komisija ragina ES valstybes nares nustatyti savo taisykles. Rizikai įvertinti turėtų būti sudarytos nepriklausomos ekspertų grupės.

Anot šaltinio, dalyvavusio rengiant abi įstatymo projekto versijas, moratoriumą palaikė žmogaus teisių gynėjai, o griežtesnių saugumo priemonių šalininkai tam priešinosi.

Šie požiūrių skirtumai išaiškėjo pradėjus diskusijas.

Visame pasaulyje reguliuotojai ir pareigūnai bando įvesti aiškumą ir tvarką į veidų atpažinimo technologijų klausimus, iššaukiančius kritiką ir įtarimus.

San Fransiske ši technologija buvo uždrausta; panašios priemonės buvo svarstomos Britanijos parlamente, tačiau buvo atmestos. Švedijos valdžia įteisino baudas už neteisėtą veido atpažinimo sistemos taikymą mokyklose.

Europos konkurencijos komisijos narės Margrethe Vestager teigimu, norint įgyvendinti tinkamą DI ir kitų technologijų politiką, būtina padidinti finansavimą, nes dalyvaujančios šalys tam neskiria pakankamai lėšų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......