infa.lt

Škotai nori nepriklausomybės ir pasilikti Europos Sąjungoje

06 rugpjūčio
08:29 2019
Laisvę Škotijai

REUTERS

Britanijos žiniasklaida pravedė apklausą, kuri parodė, jog naujo referendumo Škotijoje apie nepriklausomybę nuo Britanijos atveju, beveik pusė škotų balsuotų už atsiskyrimą.

Kaip praneša Independent, nepriklausomybę nuo Jungtinės Karalystės palaikė 46 procentai apklaustųjų, tuo tarpu prieš pasisakė 43 procentai.

Tuo pačiu patikslinama, jog pašalinus tų žmonių balsus, kurie nežino kaip balsuotų arba pareiškė jog nebalsuotų visai, rezultatas gaunasi visai stulbinantis.

Esant minėtai sąlygai, už Škotijos nepriklausomybę balsuotų 52 procentai jos gyventojų, ir tik 48 procentai norėtų pasilikti Didžiojoje Britanijoje.

Taip pat 47 procentai apklaustųjų mano, jog per ateinančius dvejus metus būtinai turi būti pravestas antrasis referendumas dėl Škotijos nepriklausomybės (primename, jog pirmasis praėjo 2014 metais, kuriame su skirtumu 55 prieš 45 procentus nugalėjo Jungtinės Karalystės šalininkai).

Tuo pačiu, absoliuti škotų daugumą, sprendžiant pagal dabartinę apklausą, įsitikinę, jog Britanijoje turi įvykti naujas referendumas dėl Brexit, ir jog JK turi likti Europos Sąjungoje.

Apklausa buvo vykdoma nuo birželio 30 iki rugpjūčio 2 imtinai, viso tik po keleto dienų po naujojo Britanijos premjero Boriso Džonsono vizito į Škotijos sostinę. Patį vizitą į Edinburgą Borisui Džonsonui aptemdė minios protestuojančių, išėjusių sutikti valstybės vadovą.

Pranešama, jog apklausoje dalyvavo 1019 pilnamečių šalies piliečių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...

A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......