infa.lt

Konservatoriai susirūpino po rinkimų likusiomis „valstiečių” skolomis

09 vasario
17:44 2017

Rūpintojėliai

Partijų skolos. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos  nariai Ingrida Šimonytė, Andrius Kubilius ir Tadas Langaitis kreipėsi į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininką Zenoną Vaigauską klausdami, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos po rinkimų likę įsiskolinimai bei mokėjimų atidėjimo sąlygos paslaugų teikėjams suderinamos su Politinių partijų bei Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymais.

Seimo nariai pažymi, kad visos politinės partijos rinkimų kampaniją baigė be kreditorinių įsiskolinimų, išskyrus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, kuri vis dar turi 874 tūkst. eurų dydžio skolą, ir klausia, ar būtų pažeisti politinių kampanijų ir politinių partijų finansavimo įstatymai, jei paaiškėtų, kad apmokėjimų atidėjimą laidavo tretieji asmenys? Ar VRK neketina kreiptis į finansų priežiūros institucijas tokioms prielaidoms patikrinti?

Kreipimesi klausima, ar ilgalaikės politinių kampanijų dalyvių skolos paslaugų teikėjams neturėtų būti traktuojamos kaip paskolos, kurias partijai suteikė paslaugų teikėjai?

„Tokių didelių kreditorinių įsiskolinimų egzistavimas tik vienos partijos ataskaitose verčia kelti esminius klausimus – ar visos partijos veikia vienodomis sąlygomis, ar teisingai ir efektyviai veikia visa politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės sistema, ar ji garantuoja skaidrumą ir sąžiningumą, jeigu viena partija rinkimų kampaniją baigia deklaruodama tokius didelius kreditorinius įsiskolinamus ir tai vyksta, tariamai, nepažeidžiant galiojančių įstatymų“, – pažymi A. Kubilius.

VRK viešai paskelbus Seimo rinkimų kampanijų dalyvių finansavimo ataskaitas paaiškėjo, kad visos partijos rinkimų kampaniją baigė be kreditorinių įsiskolinimų įvairių paslaugų teikėjams, išskyrus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Paaiškėjo, kad rinkimus laimėjusi partija sausio pabaigoje turėjo 874 tūkst. eurų dydžio skolą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....