infa.lt

Miestas, energiją gaunantis iš saulės baterijų ir nenaudojantis benzino

14 balandžio
03:01 2015

Japonijoje pastatytas pats ekologiškiausias miestas pasaulyje. Visi namai jame naudoja saulės energiją, vandens vartojimas sumažintas 30%, o viešasis transportas mieste – dviračiai bei elektromobiliai.

EKO_0001

Neseniai vyko oficiali naujojo „protingo“ miesto, Fudžisavos atidarymo ceremonija. Fujisawa SST – tai architektūrinis kompleksas išsidėstęs centrinėje miesto aikštėje. Iš čia vykdomas visų miesto infrastruktūros objektų valdymas. Fudžisavoje jau atsirado pirmieji gyventojai, o iš viso miestas apskaičiuotas 3000 miestiečių ir 1000 namų valdų. Visi suplanuoti darbai mieste bus atlikti jau 2018-aisais.

EKO_0002

Virš 30% elektros energijos Fudžisava gaus iš alternatyvių atsinaujinančių energijos šaltinių ir pirmoje eilėje iš saulės baterijų. Tai 70% sumažins anglies dvideginio pėdsaką. Vandens suvartojimas taip pat sumažintas 30%. Žemės drebėjimo ir elektros energijos tiekimo sutrikimų atveju miestas galės pilnai aprūpinti savo gyventojus elektra, ryšiu ir net karštu vandeniu trijų parų laikotarpyje. Visa mieste naudojama įranga yra labai ekonomiška suvartojamos elektros energijos atžvilgiu.

EKO_0004

Fudžisavoje nėra benzino degalinių, tačiau yra išplėtotas tinklas pasikrauti elektromobiliams. Neturintys asmeninio transporto gyventojai gali pasinaudoti elektromobilių, elektrinių skuterių, dviračių ir kitų ekologiško transporto priemonių nuomos paslaugomis. Gyventojų saugumas garantuojamas viešųjų vietų video stebėsena ir daviklių bei sensorių sistema, kuri leidžia, pavyzdžiui, garantuoti gatvių apšvietimą tik tada, kai gatve eina žmonės, kas leidžia efektyviau naudoti elektros energiją.

EKO_0003

Bendra projekto vertė sudaro 500 milijonų dolerių, tačiau nežiūrint į didelį biudžetą, šis inovatyvus ekologiškas miestas tėra tik pradžia, kadangi kompanija numačiusi masinę Fudžisavos modelio plėtrą. Šis modelis leidžia autonominę ir stabilią miesto plėtrą 100 metų bėgyje.

Video

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...