infa.lt

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas: Petras Gražulis pagrįstai pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo

08 lapkričio
08:42 2023
Petras Gražulis

Petras Gražulis. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas vakar galutine ir neskundžiama nutartimi atmetė nuteistojo Seimo nario Petro Gražulio ir jo gynėjo kasacinį skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2022 m. kovo 3 d. priimtą apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje.

Juo P. Gražulis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta 400 MGL dydžio, t. y. daugiau nei 15 tūkst. Eur, bauda. Prokuroro prašymu, Vilniaus apygardos teismas taip pat konfiskavo iš Seimo nario daugiau nei 3 tūkst. Eur, kaip nusikalstamos veikos rezultatą.

2022 m. birželio 30 d. Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs P. Gražulio apeliacinį skundą, taip pat jį atmetė ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo priimtą apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje.

Bylos duomenimis, Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. liepos 6 d. iki 2016 m. liepos 26 d. iš vienos privačios bendrovės siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą, taip pat siūlydamas Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Prokuroro  ir teismo vertinimu, tokiais veiksmais Seimo narys sistemingai, ilgą laiką naudojosi savo, kaip aukščiausios valdžios atstovo, statusu ir įtaka, menkino užimamų pareigų prestižą, Lietuvos Respublikos Seimo bei Seimo narių autoritetą, pažeidė Konstitucijoje įtvirtintus principus ir taip sulaužė Seimo nario priesaiką ir dėl to valstybė patyrė didelę neturtinę žalą.

Baudžiamąją bylą teismui pavyko perduoti 2021 m. gegužę atnaujinus ikiteisminį tyrimą, po to kai 2020 m. gruodį Seimas leido patraukti P. Gražulį baudžiamojon atsakomybėn.

Prieš tai, 2019 m. birželį, generalinio prokuroro kreipimasis dėl Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimo nebuvo patenkintas, tuomet ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas.

2016 metais pradėtą ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Tomas Jakutis    -  2023-11-08, 21:57

    Laikykis, Petrai!
    Matei kokias knygas Raskevičius degina? Padėk jam!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...