infa.lt

Ukraina į karo rėmėjų sąrašą įtraukė tris stambias Kinijos naftos bendroves

03 spalio
09:34 2023
Xi Jinpingas ir Vladimiras Putinas

Putino ir Jinpingo susitikimas 2017 m. | Dmitrij Azarov/Kommersant

Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra (NAPC) paskelbė, kad į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą įtrauktos trys stambios Kinijos naftos ir dujų bendrovės.

Kalbama apie Kinijos nacionalinę jūrų naftos korporaciją (CNOOC), Kinijos naftos chemijos korporaciją (Sinopec Group) ir Kinijos nacionalinę naftos korporaciją (CNPC).

Kaip priežastį NAPC nurodė, kad šios bendrovės toliau įgyvendina bendrus projektus su Rusija ir finansuoja šalies strateginę pramonę mokesčių į Rusijos biudžetą būdu.

„China National Petroleum Corporation” yra didžiausia Kinijos nacionalinė naftos ir dujų korporacija ir viena didžiausių pasaulyje naftos ir dujų energetikos bendrovių.

„Sinopec Group” yra antra pagal dydį Kinijos valstybinė iškastinio kuro bendrovė, kurios specializacija – žalios naftos perdirbimas.

„CNOOC Group” yra trečia pagal dydį Kinijos nacionalinė naftos bendrovė. Tai didžiausia šalies bendrovė, kurios specializacija – naftos ir dujų gavyba atviroje jūroje.

Šios trys bendrovės kartu sudaro „didįjį Kinijos valstybinių naftos kompanijų trejetą”..

NAPC pažymi, kad CNOOC pavaldžioji įmonė CNPC turi 10%  akcijų  projekte „Arctic LNG-2”, esančiame Gydano pusiasalyje. Skaičiuojama, kad kapitalinės investicijos, skirtos Arkties SGD-2 projektui pradėti, sieks 21,3 mlrd. dolerių. Įgyvendinus šį projektą Rusijos dalis pasaulinėje suskystintų gamtinių dujų rinkoje gali padidėti nuo 8 iki 15%, pabrėžia NAPC.

Be to, kaip pažymėjo NAPC, 2022 m. kovą bendrovės „Sinopec Group” atstovas pareiškė, kad bendrovė ir toliau pirks žaliavinę naftą ir dujas iš Rusijos, net jei Vakarų šalys sugriežtins sankcijas Rusijai. Korporacijai taip pat priklauso 10% akcijų PJSC „Sibur Holding”, kuri 2023 m. pirmąjį pusmetį Rusijai atnešė 33 mlrd. rb (347 mln. JAV dolerių) mokestinių pajamų.

„China National Petroleum Corporation” taip pat yra integruota į didžiausias Rusijos naftos ir dujų bendroves. „CNCP, turėdama akcijų paketus Rusijos įmonėse, moka didelius mokesčius į biudžetą, o tai leidžia Rusijai tęsti šį karą. Yamal LNG pelno mokestis 2022 m. sudarė apie 80 mlrd. rublių (1,14 mlrd. JAV dolerių)”, – teigiama ataskaitoje.

Be to, 2022 m. rugsėjį „Gazprom” ir CNPC susitarė pereiti prie atsiskaitymo už paslaugas nacionalinėmis valiutomis – rubliais ir juaniais. Tai padėjo stabilizuoti Rusijos rublio kursą nepaisant sankcijų, teigia ukrainiečių NAPC.

infa.lt: labai primena pergalingą G.Landsbergio kovą su Kinija.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2023-10-03, 20:04

    >> Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra
    Čia jau „virš jumoro”, kai saka 🙂 🙂 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Ragina Rusijoje rinkimuose isrinkta pripazinti nelegaliu, o Ukrainoj net nerinta legaliu. Melas tai tiesa, karas...

Taip,sitiems visiskai sunyko smegenys-gal Aizchaimeris isimete...nu,svedai,bet suomiai!...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....