infa.lt

Arvydas Daunys. Kreipimasis į Lietuvos intelektualus

01 spalio
06:40 2023
Arvydas Daunys

asmeninio albumo nuotr. | infa.lt

Per šias porą dienų įvyko trys dalykai:

  1. Tėvų organizacijų protestas prieš Stambulo konvencijos ir kitų prieš šeimą nukreiptų projektų svarstymą Seime;
  2. LGBT rengto ta pačia tema, tik ne protesto, o  palaikymo mitingo sužlugdymas;
  3. Vytauto Sinicos paskelbtas to Simonko mitingo sužlugdymo pasmerkimas.

Panagrinėkime kas gi įvyko:

1. Tėvų organizacijų protesto piketas buvo reikalingas ir būtinas, siekiant išreikšti šeimų vardu poziciją.

Tačiau jis vyko kaip įprastai, ir, kaip įprastai, – greičiausiai būtų praėjęs nepatraukdamas didesnio visuomenės dėmesio dėl mažo informuotumo apie tai, kad jis vyks, ir to pasekoje savo mažo masiškumo.

Praėjo kultūringai ir baigėsi kultūringai, po ko jo dalyviai, jausdami atlikę savo pareigą, išsiskirstė.

2. Atrodė, kad po jo seksiantis LGBT mitingas, už kurį V.Simonko, kaip skelbė spauda, gavo 5000 ES eurų, praeis lygiai taip pat ramiai, ištiesus ant žemės vaivorykštinę vėliavą ir pasiuntus Seime sėdinčiai Laisvės partijai signalą, – taip, mes jus palaikome, sudarykite sąlygas tvirkinti šeimų vaikus – kitką padarysime mes.

Bet ne čia buvo. Pasirodė A.Kandroto (Celofano) suburta komanda ir „kultūringai” sugriovė Simonko mitingą. „Kultūringai” – tai be kriminalo ir įstatymo pažeidimų, ką patvirtino ten buvę policininkai.

Vaizdo įraše, kurį žiūrėjau (rekomenduoju visiems pažiūrėti LNK puslapyje teks pakentėt reklamas), LGBT adresu buvo užduoti konkretūs klausimai apie pedofiliją.

Ir tie klausimai turi prasmę. Ir turi teisę būti užduodami, nes tai mūsų, o ne JŲ vaikai. JIE nori lįst prie mūsų vaikų. JIE nori gauti teisę lįst prie mūsų vaikų, nors mes jiems tokios nesuteikiame.

O į klausimą kiek yra lyčių, Simonko nusijuokęs atsakė taip: biologinių [lyčių] yra dvi (žino daugiau nei ministras), o visų kitų (dėmesio) – „Kiek reikės, tiek ir bus”.

Ir visa tai, „Kiek reikės”, bus dėstoma mūsų vaikams.

3. V.Sinica viešai pasmerkė tą A.Kandroto grupės akciją, pareiškęs, kad mums bus nuo to blogiau ir pan. Ir išdėstė savo argumentus (kuriuos galite paskaityti jo FB paskyroje)

O aš noriu užduot klausimą – ar gali būti dar blogiau, kai mūsų akyse rengiamasi tvirkinti mūsų vaikus, o mes kultūringai ir korektiškai protestuojame, tačiau iš anksto žinome, kad nedaug kas atkreips į tai dėmesį? Kai tuo tarpu intelektualai smerkia patį protestą prieš visa tai? Esą jis daromas ne pagal jų taisykles?

Aš suprantu inteligentus-intelektualus, kurie visą savo pasipiktinimą linkę išraityti popieriuje, viešai paskelbti ir vėliau vėl piktintis, kad tie pasipiktinimo kreipimaisi neatneša jokių apčiuopiamų rezultatų, – niekas į juos tinkamai nereaguoja, dažniausiai net neatsako. O visuomenė perskaičiusi tuojau pat pamiršta.

O kodėl? Todėl, kad už jų kreipimųsi nestovi reali jėga. Nei įstatymo, nei visuomenės palaikymo požiūriu.

Jų raštuose niekada (NIEKADA) nėra siūlymo ir atsakymo į klausimą – o ką ir kaip daryti?

Intelektualai nenori apie tai rašyti, nes tai rizika, o jie nenori būti apklijuoti radikalų ar marginalų ir kitokiomis etiketėmis, bijo atsidurti savo rato užribyje. Todėl linkę tik aprašyti egzistuojančias problemas, apie kurias patys sužino iš žiniasklaidos. Ir kartais klijuoti etiketes kitiems.

Todėl praktiškai nieko nedaro. Kartais surengia kokį nors minėjimą ar viešą palaikymą istorinei asmenybei, kai tai niekuo negresia jų reputacijai. Surengia palaikymą Vyties paminklui Lukiškių aikštėje. Taip, tai irgi reikalinga.

Bet ar tai iš esmės įtakoja situaciją valstybėje?

Bet štai, atėjo A.Kandrotas ir sukniso renginį tiems, kas eina konkrečiai prieš šeimos vertybes, kas kėsinasi į mūsų vaikus, kas iš esmės griauna valstybę. Na taip, rinkimai, reikia dėmesį atkreipti. Tačiau dėmesys koncentruojamas ir į klausimus, kurie ten buvo iškelti – (pažiūrėkite video – nuoroda aukščiau)

Ką daro intelektualai? Jie nekreipia dėmesio į keliamus klausimus. Klausimus, kurie rūpi žmonėms.

Jie susikoncentruoja į atskiras asmenybes, sudėlioja jas į lentynėles, uždeda etiketes (o kuo tai skiriasi nuo tų etikečių, kurias deda valdantieji mums?) pasmerkia – LGBT? – NE!

Jie pasmerkia tuos, kurie sutrukdė LGBT nusiųsti palaikymo signalą savo sėbrams sėdintiems Seime ir norintiems tvirkinti mūsų vaikus. Neintelektualu.

Mielieji inteligentai ir intelektualai – jums galiausiai laikas apsispręsti kieno jūs pusėje. Ir išmokti matyti visumą, o ne jos atskiras detales ir jas katalogizuoti etiketėmis.

O visuma paprasta – Yra valdančioji dauguma, stumianti GĮP ir lytinį ugdymą, Stambulo konvenciją ir „Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos” įstatymo pakeitimus, Partnerystę ir visa kita.

Ir yra kita pusė, kuri siekia išsaugoti prigimtinę šeimą ir Konstitucinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus ir pažiūras. Ir jūs patys, lyg ir šioje pusėje… lyg ir…

Nieko kito nėra. Ir ką matome vykstant?

Intelektualai (ar taip save vadinantys žmonės) bando atsiriboti nuo kitų protesto grupių, jas pasmerkdami. Esą jos veikia ne pagal smerkiančiųjų nusistatytas taisykles.

Nerimta – vienintelės taisyklės vieningos visiems – tai įstatymas. Policija įstatymo pažeidimų nematė. Bet mato intelektualai, sudėję palaikymo jaustukus po smerkiančiu V.Sinicos įrašu. Kaip „teisinga”.

Konservatoriai ploja katučių. O gal net ir kursto patys tokias tendencijas.

Juk jiems tik to ir tetrūksta, kad už šeimą stojanti visuomenės pusė būtų suskaldyta pagal „veiklos metodus”, tarpusavyje atsiribotų vieni nuo kitų, atsirastų veikiančios „teisingais metodais” ir „Neteisingais metodais” grupės, kovojančios rinkimuose dėl populiarumo jau tarpusavyje, o ne su valdančiųjų iniciatyvomis.

Kviečiu tikrus intelektualus aiškiai atskirti puses, nes nei trečios, nei ketvirtos ar penktos pusių nebus. Bus tik valdančiųjų pusė ir likusi visuomenė.

Kuri panašiomis pastangomis gali būti suskaldyta į šipulius, jau negalinčius imtis jokio aktyvaus pasipriešinimo, ko jūs patys, mielieji intelektualai, – jau seniai nebedarote.

Už jus, ir be jūsų – tai daro kiti.

Tad atleiskite jiems tai, kad ne viską daro taip, kaip jums norėtųsi. Juk jūs nenusileidžiate iki bendravimo ir bendrų veiksmų derinimo su jais.

Ir prašau, pasirinkite pusę, o ne atskirą grupę, ir nukreipkite savo pastangas vienijančia tą pusę linkme. To labai trūksta Lietuvai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 588

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. VŽA    -  2023-10-01, 08:12

    Uždraudžiant iškrypimų propagandą, būtina, tiesiog privalu įsisąmoninti: Lietuva – Marijos Žemė, pakrikštytų 80%. Dievas, VIEŠPATS Biblijoje įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia mirties bausme (Kunigų knyga, 20 skyrius, 13 eilutė). Kur kunigai, vyskupai?… Kaip galima krikščioniškoje šalyje leisti viešai reklamuotis lyt-psichiškai iškrypusiems?…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2023-10-01, 10:53

      Lietuva „Marijos žemė”??? O kas ją atidavė izraeliui? Prie ko čia judėjų tautosaka ir Lietuva? Nenusišnekėk – Lietuva lietuvių žemė, Lietuva lietuviams…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Pastebėjęs    -  2023-10-01, 11:59

        Hm, – visai be nuovokos, esmės nepagauna, tad tokiems belieka pastebėti, kad kažkur kablelio trūksta ar gale sakinio taškas nepadėtas…

        Atsakyti į šį komentarą
  2. nežinomas žmogus.    -  2023-10-01, 11:24

    Autoriui rašau 10.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. O kur    -  2023-10-01, 11:26

    ir kas tie „intelektualai”!? Ar tai ne toks pat vemalas Lietuvoje,kaip ir valinskaklounu titulavimas „zvaigzdes”!? O gal visi,kas pragyvena is aferu ir „kitokiu individualiu projektu”,o ne darbo!? Na,tada intelektualas Henyte,Svinius – tada ju daug! O Sinica – toks pat „caro pisorius”,kaip ir tamsta,autoriau! Tik,kito caro.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....