infa.lt

Medvedevas grasina – esą NATO palieka Rusijai vis mažiau pasirinkimo, išskyrus tiesioginį konfliktą

27 rugsėjo
19:03 2023
Dmitrijus Medvedevas

REUTERS

Rusijos Saugumo tarybos vicepirmininkas sureagavo į Ukrainai perduotus „Abrams” tankus ir rengiamas perduoti didelio nuotolio raketas „ATACMS”.

Rusijos Saugumo Tarybos vicepirmininkas, buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, mano, kad Rusijai lieka vis mažiau pasirinkimo, išskyrus tiesioginį konfliktą su NATO ant žemės. Jis pažymėjo, kad toks konfliktas lemtų „didelius žmonijos nuostolius”, cituoja jo pasisakymą „Kommersant” leidinys.

Kaip galimo susidūrimo priežastis jis nurodė JAV tankų „Abrams” tiekimą Ukrainai ir planus aprūpinti ją ilgesnio nuotolio raketomis, tokiomis kaip ATACMS, taip pat skandalą dėl 98 metų amžiaus buvusio Ukrainos SS nario pakvietimo į Kanados parlamentą.

„Panašu, kad Rusijai lieka vis mažiau pasirinkimo galimybių, išskyrus tiesioginį konfliktą ant žemės su NATO, kuri virto „atvirai fašistiniu bloku”, panašiu į hitlerinę „ašį”, nors ir didesnių apimčių.

Esame pasirengę, nors rezultatas bus pasiektas daug didesne žmonijai kaina nei 1945 m.”, – pagrasino D. Medvedevas „Telegram” paskyroje.

Užvakar, rugsėjo 25 d., Kijevas gavo pirmąją „Abrams” tankų partiją, kaip pranešė šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rugsėjo 22 d. NBC pranešė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas savo kolegai Ukrainoje Volodymyrui Zelenskiui pasakė, jog artimiausiu metu Kijevui planuojama perduoti „nedidelį skaičių” ATACMS raketų, kurių skrydžio nuotolis apie 300 km.

Dmitrijus Medvedevas yra vienas iš tų Rusijos politikų, kurie siūlo radikalius sprendimus ir skelbia grasinamo pobūdžio pareiškimus. Nors apžvalgininkai linkę nesureikšminti jo išsišokimų, tačiau nurodo, kad tai gali būti Rusijos elito vyraujančių nuotaikų tendencijos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Anonimas    -  2023-09-27, 09:09

    ankščiau ar vėliau tai turi nutikti

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-09-27, 09:13

    Rusijai telieka vienintelė išeitis – iš nepriklausomos Ukrainos išvesti visus savo barbarus, teroristus ir okupantus į savo „Russkij mir” teritoriją. Priešingu atveju – jie bus sunaikinti Ukrainos žemėje…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kodel gi    -  2023-09-27, 10:50

    grasina? Juk esminis sios priespriesos uzsakovas ir kelios desimtys vykdytoju – nenusiramins,kol nesugrius ju ginklu biznis!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Tomas Jakutis    -  2023-09-27, 13:57

    Rusijai lieka vis mažiau pasirinkimo galimybių, – turės trauktis iš Ukrainos.
    Nes Ukraina ukrainiečių šalis, ne rusų.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2023-09-27, 18:29

      Teoriškai gal, praktiškai nemačiau nei vieno (o mačiau apsčiai), mokančio ukrainietiškai 🙂 Ir kažkaip kai tik valdžioj, tai vis žydas 🙂 Nebent fronte ukrainietiškos mėsos daugiau (kol kas, tik kaži, ar ilgai)

      Atsakyti į šį komentarą
    • Tadas Ivekauskas    -  2023-09-27, 19:48

      Ukraina ,kaip ir Lietuva su kitomis dviejomis šalimis seniai nepriklauso sau,tik kad ties vargšais ukrainiečiais susikirto dviejų imperijų siekiai dominuoti,reikėtų daugiau domėtis geopolita nei žiūrėti vietinę TV
      su visa derama pagarba:

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....