infa.lt

Saudo Arabija atsisakė santykių su Izraeliu normalizavimo

17 rugsėjo
17:32 2023
Benjaminas Netanyahu

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu | REUTERS

Saudo Arabija informavo JAV apie savo sprendimą nutraukti derybas dėl santykių su Izraeliu normalizavimo, cituoja Izraelio Ministro Pirmininko Benjamino Netanyahu biuro atstovą arabų „Elaph” naujienų agentūra.

Agentūros pašnekovo teigimu, Rijadas pranešė Vašingtonui, kad ekstremistinis B. Netanyahu vyriausybės pobūdis kenkia bet kokiai Izraelio ir Palestinos, taigi ir Saudo Arabijos, suartėjimo galimybei.

Be to, Rijado sprendimą sustiprino tai, kad Izraelio ministras pirmininkas pritaria Izraelio nacionalinio saugumo ministro Itamaro Ben-Gviro ir finansų ministro Bezalelio Smotricho, kuriuos Saudo Arabija laiko kraštutiniais dešiniaisiais, pažiūroms, praneša „Elaph”.

Agentūra, remdamasi informuotais JAV šaltiniais, teigia, kad Saudo Arabija įtraukė Palestinos atstovus į diskusijas dėl derybų su Izraeliu, kad jie galėtų nustatyti iš dalies pripažintos valstybės sienas be Izraelio spaudimo ir įtraukti šią sąlygą į susitarimą dėl santykių normalizavimo.

Izraelio ministro pirmininko biuro atstovas spaudai sakė „Elaph”, kad po Saudo Arabijos sprendimo šalies vadovybė buvo sutrikusi. Pasak jo, Jeruzalė buvo įsitikinusi, kad sutartis dėl santykių normalizavimo bus sudaryta nepriklausomai nuo to, kaip bus išspręstas Palestinos klausimas.

Rugsėjo 13 d. JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas pareiškė, kad Saudo Arabijai labai svarbu išspręsti Palestinos klausimą normalizuojant santykius su Izraeliu.

Vašingtonas mano, kad Izraelio ir Palestinos susitarimas neabejotinai turėtų būti įtrauktas į sutartį dėl Jeruzalės santykių su kaimyninėmis valstybėmis normalizavimo, sakė A. Blinkenas.

Tuo pat metu Izraelio užsienio reikalų ministras Eli Cohenas interviu laikraščiui „The Jerusalem Post” teigė, kad Palestinos problema neturėtų būti kliūtis taikai su Saudo Arabija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....

Surplys užveš negrų ir viskas bus gerai. Ačiū infa už šio kadro išyškinimą....