infa.lt

JAV grįžta COVID kaukių įpareigojimai

27 rugpjūčio
10:50 2023

Vaikas su dviračiu ir kauke

Praėjus beveik metams po to, kai prezidentas Joe Bidenas paskelbė pandemijos pabaigą, kai kuriose aukštosiose mokyklose ir darbovietėse vėl buvo įvestas reikalavimas dėvėti kaukes, nes, kaip pranešama, administracija jau kitą mėnesį ketina priimti naujas COVID taisykles, praneša „The Epoch Times” leidinys.

COVID porūšis, šiuo metu žinomas kaip Eris, pastebėtas daugiau kaip 50 šalių, įskaitant Daniją ir Izraelį, paskatino vis daugiau medicinos specialistų ir sveikatos aktyvistų pradėti reikalauti atkurti COVID laikų apribojimus, įskaitant priverstinį veido dengimą.

Tačiau visuomenė gali tikėtis, kad bet kokie nauji reglamentai sulauks Kongreso pasipriešinimo. Respublikonas Kevinas Kiley (R-Calif.) laikraščiui „The Epoch Times” sakė, kad nauji įpareigojimai būtų „tiesiog netinkami bet kuriam valdžios lygmeniui”.

„Mintis, kad tam tikros jurisdikcijos ir institucijos skubiai grįš prie privalomų režimų, nebus gerai priimta niekieno šioje šalyje”, – sakė K. Kiley. „Pats prezidentas paskelbė apie nepaprastosios padėties šalyje pabaigą. Įrodymų, susijusių su šiais įpareigojimais, apžvalga neparodė teigiamo poveikio sveikatai.”

Vis dėlto kai kuriose šalies dalyse kaukės įpareigojimai jau atsirado. Pasak vietos naujienų agentūrų, dėl nedidelio viruso suaktyvėjimo dvi Sirakūzų (Niujorko valstija) ligoninės, Universitetinė ir Bendruomenės bendroji, rugpjūčio 17 d. vėl įvedė privalomas veido kaukes ir COVID testus.

„Nuo šiol visi darbuotojai, lankytojai ir pacientai klinikinėse zonose privalo užsidėti kaukes”, – rašoma darbuotojams išsiųstame pranešime, kurį gavo Syracuse.com. „Klinikinėmis zonomis laikomos visos vietos, kuriose pacientai renkasi, laukia, yra vežami ar gauna priežiūrą.”

Los Andžele didelė Holivudo studija „Lionsgate” pareikalavo, kad jos Santa Monikos biurų pastatuose darbuotojai užsidengtų veidus. Apie šią politiką buvo paskelbta vidinėje atmintinėje, kurią gavo „Deadline”, reikalaujant, kad „darbuotojai privalo dėvėti medicininį veido apdangalą (chirurginę kaukę, KN95 arba N95), kai jie yra patalpose, išskyrus atvejus, kai yra vieni kabinete su uždarytomis durimis, aktyviai valgo, aktyviai geria prie savo stalo ar darbo vietos arba kai jie yra vieninteliai asmenys, esantys didelėje atviroje darbo erdvėje”.

Atlantoje, Džordžijos valstijoje, Moriso Brauno koledžas paskelbė, kad kaukės privalomos visiems, įeinantiems į jo miestelį. Rugpjūčio 20 d. „Instagram” žinutėje koledžas nurodė, kad „visi studentai ir darbuotojai privalo dėvėti veido kaukes (darbuotojai gali nusiimti veido kaukes, kai yra vieni savo kabinetuose)”.

Sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat pradeda raginti plačiąją visuomenę vėl dėvėti veido kaukes. Los Andželo apygardos visuomenės sveikatos agentūra rekomendavo didesnės rizikos gyventojams dėvėti kaukes, nurodydama, kad padaugėjo COVID atvejų.

Be to, laukiama, kad kitą mėnesį bus pradėta naudoti nauja COVID stiprinamoji injekcija, pritaikyta naujausiam viruso variantui, „NBC News” sakė Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) direktorė daktarė Mandy Cohen.

„Tikėtina, kad tai taps kasmetiniu COVID skiepu, kaip ir skiepas nuo gripo”, – sakė daktaras Cohenas.

Tačiau, nepaisant didėjančio susirūpinimo, viruso plitimas išliko istoriškai žemame lygyje. Nors vidutinis hospitalizacijos dėl COVID atvejų skaičius visoje šalyje birželio-liepos mėn. padidėjo apie 17%, CDC duomenimis, jie tebėra nedidelė dalis to, kas buvo prieš metus, kai buvo išmatuotas daugiau nei šešis kartus didesnis nei šiuo metu hospitalizacijos atvejų skaičius.

Prasti įrodymai

Daugeliui amerikiečių kaukės įpareigojimų klausimas tapo opia problema. 2020 ir 2021 m., kai pasaulį buvo apėmusi pandemija, gyventojams buvo plačiai primetamos kaukės, manant, kad veidą dengiantys dangalai gali užkirsti kelią plitimui.

CDC įteisino įpareigojimą dėvėti kaukes viešajame transporte, kuris įsigaliojo 2021 m. vasarį ir buvo pratęstas iki gegužės 3 d., o kelios privačios įmonės neleido įeiti piliečiams, atsisakiusiems dengti veidą.

Įpareigojimų kritikai remiasi daugybe tyrimų, kurie parodė, kad kaukių dėvėjimas turi nereikšmingą ar net žalingą poveikį. Atlikus pakartotinę Bostono kaukių tyrimo analizę, kurioje teigiama, kad privalomos kaukės mokyklose sumažino COVID atvejų skaičių, paaiškėjo, kad apygardose, kuriose buvo atsisakyta kaukių reikalavimų, COVID atvejų sumažėjo labiausiai.

2021 m. atliktame tyrime, paskelbtame recenzuojamame žurnale „Southern Medical Journal”, buvo įvertintas kaukių įpareigojimų poveikis mirtingumui ir intensyviosios terapijos hospitalizacijoms Beksaro apygardoje, Teksaso valstijoje, nuo 2020 m. liepos 8 d. iki rugpjūčio 12 d., ir nustatyta, kad kaukių įpareigojimai neturėjo jokio patikrinamo poveikio.

2023 m. sausį atliktoje 78 tyrimų apžvalgoje, paskelbtoje Cochrane bibliotekoje, taip pat nerasta įrodymų, kad kaukės veikia.

Pati CDC pareiškė prieštaringas nuomones dėl to, ar kaukės gali būti veiksmingas virusų perdavimo prevencijos metodas. Savo interneto svetainėje 2020 m. gegužę paskelbtoje įrodymų apžvalgoje „Nefarmacinės gripo pandemijos priemonės ne sveikatos priežiūros įstaigose – asmens apsaugos ir aplinkos priemonės” pažymėta, kad „nors mechanistiniai tyrimai patvirtina galimą rankų higienos ar veido kaukių poveikį, 14 atsitiktinių imčių kontrolinių šių priemonių tyrimų duomenys nepatvirtino esminio poveikio laboratoriškai patvirtinto gripo perdavimui”.

2023 m. gegužę CDC atnaujino savo rekomendacijas, sušvelnindama savo gaires, o dabartinėse gairėse teigiama, kad „kaukės rekomenduojamos viešojo transporto patalpose, o kitose vietose jų gali reikalauti vietos ar valstijos valdžios institucijos”. Agentūra taip pat rekomenduoja, kad „2 metų ir vyresni vaikai gali dėvėti kaukes arba respiratorius, kad apsaugotų save ir kitus nuo COVID-19″.

Beveik metus šis klausimas buvo beveik neaktualus, kol rugpjūčio 18 d. „Infowar” vedėjas Aleksas Džounsas (Alex Jones) pranešė, kad aukšto rango TSA pareigūnai patvirtino, jog „baigiami rengti nauji memorandumai ir politika, pagal kurią nuo rugsėjo vidurio TSA ir oro uostų darbuotojai vėl pradės naudoti kaukes”.

Šis pranešimas tapo virusiniu, o „maskavimas” tapo tendencija X, socialinės žiniasklaidos platformoje, anksčiau žinomoje kaip „Twitter”.

Nors respublikonas Kiley mano, kad kaukės įpareigojimai vargu ar įgis pagreitį, ir tai priskiria „kelioms neatsakingoms institucijoms, kurios nesupranta, kur šiuo metu yra šalis”, jis sako, kad visuomenė turi išlikti budri.

„Ketinu įsitikinti, kad Bongreso mieste, per jokią federalinę programą nebus priimtas joks teisės aktas, tačiau iš tikrųjų viskas priklausys nuo to, kaip garsiai piliečiai išreikš savo nuomonę.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 485

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-08-27, 14:49

    Kodėl snaudžia Lietuva?… Juk dabar vakcinomis nesinuodiję žmonės, parduotuvėse dar gali laisvai nusipirkti sau maisto…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...

2024 m. balandžio 26 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijos Seime...