infa.lt

Ukraina uždraudė Vakarų žurnalistams patekti į pafrontės zoną

22 rugpjūčio
12:20 2023

Ukrainos karys su granatsvaidžiu

Ukrainos karinė vadovybė faktiškai uždraudė beveik visiems užsienio žurnalistams patekti į fronto zoną, pranešė Šveicarijos dienraštis „Le Temps„. To priežastimi įvardijami dideli kariškių nuostoliai arba Ukrainos kariuomenės rengiama nauja puolamoji operacija.

„Būti fronto linijoje dabar visiškai draudžiama, žinoma, išskyrus atvejus, kai žurnalistai turi asmeninį raštišką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (UGP) vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno leidimą.

Tokios priemonės gali būti susijusios su tuo, kad mūšio lauke ir vykdant birželio pradžioje prasidėjusį kontrpuolimą kovos vyksta su daugybe kariškių nuostolių, o Ukrainos kariuomenei dar nepavyko pralaužti Rusijos gynybos”, – teigė laikraštis. Kartu jis pažymi, kad užsienio žiniasklaidos atstovai nebuvo iš anksto įspėti apie draudimą prieiti prie kontaktinės linijos.

Vienos iš Ukrainos agentūrų spaudos tarnybos darbuotojas iškėlė prielaidą, kad draudimo užsienio žiniasklaidos atstovams patekti į fronto zoną priežastis gali būti naujos didelės operacijos, kurios detalės vis dar laikomos paslaptyje, rengimas.

Pasak „Le Temps” pašnekovo, Kijevas artimiausiomis savaitėmis gali suintensyvinti puolimo bandymus, nes baiminasi, kad atėjusi žiema ir krituliai apsunkins padėtį fronto linijoje.

Šių metų liepą prasidėjo plataus masto Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas. Vakarų žiniasklaida pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos per puolimą nesugebėjo pasiekti didelių laimėjimų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau sakė, kad per kontrpuolimą kariuomenė susiduria su rimtu pasipriešinimu, tačiau padėtį apibūdino kaip „iš esmės teigiamą”. UGP generolas Oleksandras Syrskis pripažino, kad kontrpuolimas nevyksta taip greitai, kaip norėtųsi.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 203

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. turintis vardą    -  2023-08-22, 14:57

    super akivaizdžiai matosi,kad Okraina pralošė visose srityse,tačiau dar ir dar aršiai loja ,nes už tvoros esantys palaiko ir kartas nuo karto numeta apgraužtą kaulą,kad lojantys nepamirštų garsiau skalambinti….būtų juokinga,jei ne aukos iš abiejų pusių

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2023-08-22, 16:40

    Operacija vadinsis „Gelbėkitės kas galit”.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nedraudžia užsienio agentų veiklos, tik jie apie tai turėtų deklaruoti, kad žmonės žinotų ką...

ir Gruzijoje Maidaną padaryti, nepavyks....

Užsienio agentus išlaikantieji išsiryškino....

Pavilioniui špygą parodė, o Hm susikrimtęs. Jis nori apkrėsti Gruziją Sorošinuke, kuriau pats neturi imuniteto....

kas galima Dzeusui, tas negalima jaučiui.....

Hm

Tokio lygio "šaunuoliai" kaip š.korėja...

Amerikoje yra toks įstatymas. Tai kaip čia gaunas?...