infa.lt

Klimato aliarmistų karas su azoto oksidu kelia grėsmę pasauliniam maisto tiekimui

17 liepos
06:40 2023

Balandžio kiaulpienės

2022 m. lapkritį keturi žymūs mokslininkai paskelbė teorinės fizikos dokumentą „Azoto oksidas ir klimatas”. Jame įrodoma, kad JT Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (TKKK) „karas su azoto oksidu”, kuriuo siekiama iki 2050 m. pasiekti grynąjį nulinį išmetamųjų teršalų kiekį (angl. Net Zero Emissions, NZE), gresia dideliu pasaulinio maisto tiekimo žlugimu, rašo „American Thinker” leidinio autorius, Jerome R. Corsi.

Keturi straipsnio autoriai yra iškilūs savo srities specialistai, todėl jų analizė ir nuomonė nusipelno būti vertinama labai rimtai:

1) C. A. de Lange, Vrije universiteto Amsterdame fizikas;

2) J. D. Fergusonas, dr. Pensilvanijos universitete, kurio specializacija – azoto trąšų poveikio pienininkystei kompiuterinių modelių kūrimas;

3) Viljamas Happeris (William Happer), Prinstono universiteto fizikos profesorius emeritas;

4) V. A. van Vijngaardenas (W. A. van Wijngaarden), Jorko universiteto (Kanada) fizikos profesorius.

Visi keturi yra griežti TKKK karo kritikai, karo, kuriuo siekiama išplėsti isterišką klimato puolimą prieš anglies dioksidą (CO2), įtraukiant ir azoto oksido (N2O) bei metano (CH4), kurie priskiriami „mažosioms šiltnamio efektą sukeliančioms dujoms”, demonizavimą. Ataskaita baigiama įtikinama tiesa:

„Neįmanoma išlaikyti labai produktyvaus žemės ūkio be azoto trąšų”.

Tikrai bauginanti mintis, kad neomarksistai, esantys šiandieninės klimato isterijos centre, nusprendė pulti N2O, nes milijonai žmonių mirs, jei vyriausybės uždraus azoto trąšas. Neomarksistų ideologai yra pasirengę manipuliuoti egzistencine klimato kaitos baime, beprotiškai norėdami nužudyti milijonus, jei to reikia kapitalizmui paneigti.

Pagrindiniai mokslininkų argumentai visiškai paneigia IPCC isteriją. Duomenys rodo, kad minimalus N2O ir CH4 poveikis Žemės temperatūrai nekelia pavojaus, kad pasaulinė mitybos grandinė žlugs. Jie rašo:

Kadangi biosfera yra pagrindinis mažųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų – azoto oksido ir metano – šaltinis, žemės ūkiui taikomos įvairios taisyklės, kurios neva „išgelbės planetą” nuo klimato kaitos.

Šiltnamio efektą sukeliančios dujos planetai pavojaus nekelia. Tačiau kai kurie reglamentai, skirti šiai nesusijusiai problemai spręsti, kelia didelį nerimą, nes dėl jų smarkiai sumažės pasaulio aprūpinimas maistu.

Šiame argumente suprantama „spinduliavimo jėgos” – mokslinio reiškinio, kuris matematiškai kiekybiškai įvertina tai, kas bendrinėje kalboje laisvai vadinama „šiltnamio efekto” poveikiu – apibrėžtis.

Spinduliavimo stiprinimas – tai skirtumas tarp grynojo aukštyn kylančio šiluminio spinduliavimo srauto iš Žemės per skaidrią atmosferą ir spinduliavimo per identišką atmosferą su šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis.

Esmė ta, kad šiltnamio efektą sukeliančios dujos neleidžia visai šilumai, kurią dieną sugeria Žemė, naktį ištrūkti į kosmosą. Be šiltnamio efektą sukeliančių dujų Žemė greičiausiai nebūtų tinkama gyventi žmonėms. Spinduliavimo jėga moksliškai matuojama W m², t. y. vatais kvadratiniam metrui apšvitos.

N2O yra stipresnės šiltnamio efektą sukeliančios dujos nei CO2, nes N2O sugeria daugiau sklindančios spinduliuotės, tačiau N2O atmosferoje yra daug mažiau nei CO2. N2O indėlis į spinduliavimą yra maždaug 1/13 CO2 indėlio.

Svarbi dokumento išvada yra ta, kad stebimi N2O didėjimo tempai „nekelia jokios grėsmės klimatui”. Šią išvadą autoriai grindžia „nusistovėjusiais spinduliavimo perdavimo principais, kurie rodo, kad esant dabartiniams augimo tempams N2O indėlis į klimato atšilimą yra tik apie 6% visų šiltnamio efektą sukeliančių dujų indėlio”.

Taigi, jų skaičiavimais, „absoliutus N2O sukeliamas atšilimas yra apie 0,064 C [Celsijaus] per šimtmetį”. Tai reiškia, kad, atsižvelgiant į tai, jog N2O, esant dabartiniam išmetamų teršalų kiekiui, prisideda prie visuotinio atšilimo, būtų neapgalvota nustatyti griežtas taisykles, kad azoto trąšos nebūtų naudojamos žemės ūkyje. Jie pabrėžia:

Siūlymai griežtai apriboti azoto oksido išmetimą iš baimės dėl klimato atšilimo nepagrįsti šiais faktais. Apribojimai gali padaryti didelę žalą, pavyzdžiui, sukelti pavojų pasauliniam maisto tiekimui.

Mokslininkai paaiškina, kad azoto trąšos yra „svarbiausias” veiksnys, dėl kurio „nuo 1950 m. labai padidėjo žemės ūkio produktyvumas, o tai padėjo panaikinti mirtinus badmečius, kamavusius žmoniją per visą jos istoriją”. Panaikinus azoto trąšas būtų grįžta prie „mažo našumo žemdirbystės”, kuri „nepadėtų aprūpinti maistu 8,5-10 mlrd. žmonių”.

Aplinkosaugininkas Bjornas Lomborgas pastebėjo, kad visuotinio atšilimo ir klimato kaitos judėjimo puolimas prieš N2O yra maltusiškas. 2023 m. balandžio 19 d. Lomborgas socialiniame tinkle „Twitter” paskelbė šiuos žodžius:

Ekologinė žemdirbystė šiandien optimistiškai gali išlaikyti 4,7 mlrd. žmonių.

Pramoninė žemdirbystė šiandien optimistiškai gali išlaikyti 12 mlrd. žmonių.

Pasaulio gyventojų skaičius yra 8 mlrd.

Paskaičiuokite patys.

2020 m. išleistoje knygoje „Klaidingas aliarmas: kaip klimato kaitos panika mums kainuoja trilijonus, kenkia vargšams ir nepadeda pagerinti planetos” Lomborgas kalbėjo apie tai, kad čia jau esame buvę, maždaug prieš dvidešimt metų, kai „turtingas šalis apėmė biokuro mada. Jis rašo:

Europos Sąjunga ėmėsi iniciatyvos ir 2003 m. nustatė, kad valstybės narės turi priimti teisės aktus, kuriais siekiama iki 2010 m. 5,75 viso transporto iškastinio kuro pakeisti biodegalais. Besivystančios šalys, net ir tos, kurias kamavo badas, buvo verčiamos auginti augalus etanoliui, o ne maistui.

Lomborgas pažymėjo, kad didžiulis biokuro auginimas „neišvengiamai prisidėjo prie maisto mažėjimo ir maisto kainų didėjimo”. Slaptoje Pasaulio banko ataskaitoje, kurią paskelbė „The Guardian”, teigiama, kad dėl biokuro pasaulinės maisto kainos padidėjo 75% ir „šimtą milijonų žmonių įstūmė į skurdą, o trisdešimt milijonų – į badą”.

Knygoje „Azoto oksidas ir klimatas” de Lange, Fergusonas, Happeris ir Wijngaardenas sutinka, kad karas su N2O išmetimu yra ideologinis, rodantis norą paaukoti milijonus gyvybių dėl apgaulingos mokslo populiarinimo iliuzijos. Apibendrindami keturi autoriai rašo:

Kadangi tik nedaugelis piliečių supranta, kad viso N2O išmetimo poveikis klimatui yra nereikšmingas, daugelis vyriausybių patiria spaudimą „kažką daryti” dėl žemės ūkio išmetamo N2O kiekio.

Ideologiškai motyvuoti vyriausybių įgaliojimai žemės ūkiui paprastai baigdavosi katastrofa. Pasaulis ką tik matė, kaip žlugo kadaise turtingas Šri Lankos žemės ūkio sektorius, nes vyriausybė apribojo mineralinių trąšų naudojimą.

Ir, kad jums nekiltų abejonių, kaip toli nueis marksistai, keturi autoriai pažymi, kad šiandieninis karas su N2O – ne pirmas kartas, kai marksistai, siekdami įtvirtinti savo totalitarinę ideologiją, žlugdo maisto tiekimą:

Ankstesnis pavyzdys – žemės ūkio kolektyvizacija Sovietų Sąjungoje, kai buožės (bolševikų paniekinantis žodis „Kulak” –  „kumštis”, reiškiantis sėkmingą ūkininką) buvo „eliminuoti kaip klasė”. Dėl to milijonai žmonių mirė iš bado. Golodomoro (bado žudynių) liaudies nariai nemažai prisidėjo prie dabartinio karo Ukrainoje pradžios.

Šiame cenzūros ir dezinformacijos valdymo amžiuje vienintelis leidžiamas naratyvas atitinka neomarksistų diktatą, kad kapitalizmas yra blogis ir turi būti sunaikintas, net jei tai reiškia, kad reikia sunaikinti N2O, naudojamą alkanam pasauliui išmaitinti.

Straipsnio autorius, Jerome R. Corsi, nuo 2004 m. išleido daugiau kaip 30 knygų ekonomikos, istorijos ir politikos temomis, tarp jų – du „New York Times” bestselerius. 1972 m. Harvardo universiteto Vyriausybės departamente jis gavo daktaro laipsnį. Jo knygos „Didžiojo prabudimo trilogijos” I tomas „Tiesa apie energetiką, visuotinį atšilimą ir klimato kaitą” (The Truth About Energy, Global Warming, and Climate Change): Knyga „Tiesa, tiesa ir klimatas, dezinformacijos amžiuje” (angl. „The True, The World of Climate Lies in an Age of Disinformation”) sulaukė labai teigiamų žinomų klimato mokslininkų atsiliepimų. II tomas „Tiesa apie neomarksizmą, kultūrinį maoizmą ir anarchiją: Exposing Woke Insanity in an Age of Dezinformation, planuojama išleisti 2023 m. lapkričio 14 d. Dr. Corsi atnaujino podkasto transliacijas savo naujoje interneto svetainėje TheTruthCentral.com, kuri šiuo metu internete yra pirmajame kūrimo etape.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 184

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Del    -  2023-07-17, 13:06

    kapitalizmo,tai jie – absoliuciai teisus!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Izrelyje per pusę metų žuvo 32 tūkstančiai civilių žmonių, daugiausia moterų ir vaikų. Ukraina nesenai...

iš karto aišku koks tai ,,preparatas,,. AK74....

Visai kaip toje Rusijos reklamoje kur sakoma: "Sumokek mokesčius ir miegok ramiai"....

Ta nuotrauka straipsnio virsuje smarkiai jau apsidevejo, reiktu i nauja pakeisti, kur daugiau realybe atitinka.......

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....