infa.lt

Kam yra reikalinga rekuperacinė sistema?

03 liepos
15:37 2023

Rekuperatorius

Reklama

Rekuperacija – tai mechaninio vėdinimo, kuris papildomai leidžia atgauti energiją iš ištraukiamam orui, pavadinimas. Rekuperacijos sistemos pagrindas yra rekuperatoriumi vadinamas įrenginys, kuris dviem ventiliatoriais leidžia pašalinti orą iš patalpų ir pakeisti jį šviežiu ir filtruotu oru, tiekiamu iš lauko.

Rekuperatoriaus užduotis – perduoti iš ištraukiamo oro (vasarą vėsaus, žiemą šilto) išgautą energiją ir panaudoti ją šviežiam įeinančiam orui šildyti. Kiekviename rekuperatoriuje įrengti du filtrai, kurie užtikrina, kad į namus tiekiamas oras būtų ne tik šviežias, bet ir švarus, be smogo ir alergenų, o taikant pažangius valymo metodus – net be bakterijų ir virusų.

Ar verta namuose įrengti rekuperacinę sistemą?

Didžiausias rekuperacijos privalumas, be švaraus ir gaivaus oro, yra galimybė sutaupyti energiją, kurią šildymo sistema pagamina norėdama užtikrinti komfortišką temperatūrą. Naudojant gravitacinį vėdinimą ir langus su įrengtais ventiliatoriais (būtina sąlyga, kad gravitacinis vėdinimas veiktų), oras išeina per gravitacinius kaminėlius. Taip prarandama apie 30-50 % pagamintos šilumos.

Rekuperacija leidžia ženkliai sumažinti šiuos nuostolius, išlaikant labai aukštą higienišką oro kokybę ir didelį komfortą. Mechaninis vėdinimas su rekuperacija pagerina namų energinį efektyvumą ir leidžia gerokai sutaupyti šildymo išlaidų, palyginti su gravitacinio vėdinimo eksploatavimu.

Kodėl namuose reikalingas mechaninis vėdinimas?

Gravitacinis vėdinimas namuose naudojamas jau daugelį metų. Dėl naujesnių statybos technologijų namai tampa sandaresni, todėl reikia ne tik gravitacinio, bet ir kitokio vėdinimo. Geros ventiliacijos trūkumas namuose neigiamai veikia sveikatą ir gerovę. Prasto vėdinimo šiuolaikinėse sandariose statybose rezultatas – vadinamasis sergančio pastato sindromas, kuris sukelia daugybę plaučių ligų ir alergijų. Tai taip pat neskatina geros savijautos.

Kiek kainuoja rekuperacijos sistema?

Rekuperacinės sistemos įrengimo kainos rinkoje yra gana įvairios. Domintis rekuperatoriais Kaune, įrenginių kainas galite rasti internetinėje svetainėje: el-vent.com. Sunku nurodyti tikslią sumą, nes kiekvieną pasiūlymą visada reikia pateikti individualiai. Kiekvienas namas yra skirtingas ir turi skirtingus poreikius. Tačiau verta paminėti, kad rekuperacinės sistemos įrengimo kainai įtakos turi:

rekuperacinę sistemą projektuojančios ir montuojančios įmonės patirtis (patartina, kad tai būtų viena ir ta pati įmonė);

  • rekuperatoriaus kokybė ir galia;
  • įrengimo tipas ir kokybė;
  • neprivalomi priedai, pavyzdžiui, žemės šilumokaitis, sistema nuo smogo, oro drėkintuvas.

 

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Giliu įsitikinimu izraelio sionistus reiktu teisti iki gyvos galvos uz nusikaltimus, tiek vaiku nužudė, nera...

Rusija ne tik nacistinė, bet ir fašistinė. O lyginant su Izraeliu, tai ji 100 -...

HRV

Jei Rusija nacistine, tai koks tada Izraelis?...

ant Gruzijos sutuburo nacistinė Rusija sėdi...

Valio. Gruzija yra pažangesnė ir turi stipresnį stuburą, kas leido atlaikyti agentų spaudimą. Butkevičiaus įdirbis...

Galėjo tiesiog liept dažniau mylėtis :D...

Tai visgi ne taip ir šventa ten :D...