infa.lt

V. Zelenskis pažadėjo viešai kovoti su šalimis, padedančiomis Rusijai apeiti sankcijas

03 birželio
06:30 2023
Volodymyras Zelenskis

video kadras

Birželio 2 d. Kijeve vykusioje spaudos konferencijoje su Estijos prezidentu Alaru Karisu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad „pavargo diplomatiškai kovoti su šalimis, kurios padeda Rusijai apeiti sankcijas, todėl jis pasirengęs šią kovą pradėti viešai.

„Deja, visame pasaulyje, taip pat ir Europos žemyne, yra valstybių, kurios nori ar nenori, bet padeda apeiti sankcijas. Sankcijų apėjimas – atvirai kalbant, aš net šiek tiek pavargau nuo tos pačios kovos, manau, kad pradėsiu viešai kovoti su tais, kurie suteikia galimybę apeiti šias sankcijas”, – sakė Ukrainos prezidentas per brifingą, jį cituoja UNIAN.

V. Zelenskis paradoksaliomis pavadino aplinkybes, kai vienos šalys didina oro gynybos raketų gamybą, kad galėtų tiekti jas Ukrainai, o kitos padeda Rusijai stiprėti.

Vakar, gegužės 2 d., Ukrainos žvalgybos agentūros vadovo posėdyje buvo išklausytas pranešimas apie šalis, kurios padeda Rusijai apeiti sankcijas ir didinti raketų gamybą.

Tada Volodymyras Zelenskis pranešė, kad šiuo klausimu rengiami „atitinkami sprendimai”.

ES ir Didžiojo septyneto šalys planuoja apriboti galimybes apeiti Rusijai taikomas sankcijas. Šiuo atžvilgiu Europos Komisija paskelbė, kad į 11-ąjį sankcijų paketą bus įtraukta daugiau kaip 90 bendrovių visame pasaulyje, kurios pažeidžia sankcijų Rusijai režimą.

JAV finansų ministerija tarp šių šalių įvardijo Kiniją, Indiją, Serbiją, Turkiją, Armėniją, Kazachstaną, Kirgiziją, Tadžikistaną ir Uzbekistaną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Tai kaip    -  2023-06-03, 10:06

    kovos pries JAV ir Vokietija,kurios ir dabar perka is „RosAL” aliuimini,raketoms Ukrainai!?? Negana to,kad perka,bet 15% nuo sumos tenka Rusijos gynybos ministerijai tiesiogiai! Kaip su rusisko amoniako vamzdziu per Ukraina,kurio produkcija NATO karinis kompleksas perka tikrai ne trasoms!?
    Neveltui ji juokdariu vadina!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...