infa.lt

Britų Mergelių salų premjerui nepavyko pristatyti 3 tonų kokaino

30 balandžio
15:07 2023
Andrew Fahie

Mergelių salų vyriausybės vadovas | CNN

Andrew Fahie buvo sulaikytas per susitikimą su JAV Narkotikų kontrolės administracijos agentais

Britų Mergelių salų (BMS) ministras pirmininkas praėjusią naktį buvo sulaikytas Majamio oro uoste po to, kai atvyko ten į verslo susitikimą.

A. Fahie manė, kad susitinka su Meksikos Sinaloa narkotikų kartelio nariais, kuriems, kaip įtariama, pažadėjo padėti kontrabanda per savo šalį į JAV nugabenti kelias tonas kokaino.

Tačiau pažadėtus 700 000 JAV dolerių grynaisiais į susitikimą atvežė ne kontrabandininkai, o persirengę JAV teisingumo departamento Narkotikų kontrolės administracijos pareigūnai, kurie jį čia pat ir sulaikė.

Britų Mergelių salų ministro pirmininko Andrew Fahie ir tariamų Meksikos narkotikų kartelio „Sinaloa” atstovų susitikimas įvyko balandžio 28 d. Majamio Opa-Loca oro uoste Floridoje.

Premjeras ten atvyko kartu su BMS uostų direktore Oleanvine Maynard, kad gautų 700 000 JAV dolerių už „apsaugą” kontrabanda gabenant kokaino siuntą iš Kolumbijos į JAV per BMS teritoriją.

Jie buvo sutikti ir pakviesti į vieną iš oro uoste stovėjusių privačių lėktuvų, kur pagal išankstinį susitarimą jiems turėjo būti įteikti maišai su sutarta grynųjų pinigų suma. Maišai iš tiesų buvo lėktuve, taip pat ir pinigai.

Tačiau išlipę iš lėktuvo A. Fahie ir jo kompanionė buvo suimti dėl kaltinimų sąmokslu įvežti narkotikų siuntą į JAV ir pinigų plovimu. Kiek vėliau dėl panašių kaltinimų buvo sulaikytas ir O. Maynard sūnus Kadeemas.

A. Fahie, regione gana populiarus politikas, 2019 m. pradėjo eiti BMS ministro pirmininko pareigas, o jau 2020 m. pabaigoje pasklido gandai, kad BMS valdžios institucijos neteisėtai pasisavino lėšas, kurias Jungtinė Karalystė atsiuntė kaip pagalbą saloms po uraganų.

Sausį britų valdžios institucijos pradėjo nepriklausomą šių įtarimų tyrimą, į kurį A. Fahie tuo metu pareiškė, kad BMS nėra jokios korupcijos ir, kad bet kas, kas teigia priešingai, tiesiog bando pakenkti šalies reputacijai ir apskritai yra „neatsakingas asmuo”.

2021 m. rudenį JAV teisingumo departamento Narkotikų kontrolės administracija (DEA) pradėjo tyrimą dėl A. Fahie.

Kaip rašo CNN kanalas, remdamasis teismo dokumentais, agentūros slaptieji agentai susisiekė su grupe asmenų, turinčių „verslo ryšių” Pietų Floridoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Šių susitikimų metu DEA agentai, apsimetę Sinaloa narkotikų kartelio nariais, kreipėsi į šiuos asmenis, prašydami jų pagalbos ieškant patogios vietos, kur būtų galima saugoti kokainą, kuris būtų gabenamas jūra iš Kolumbijos ir vėliau siunčiamas į Jungtines Valstijas.

Siuntą – 3 000 kg narkotikų – buvo numatyta laikinai saugoti Tortola uoste, didžiausiame iš BVI grupės salų.

Žmonės, su kuriais agentai susisiekė, pažadėjo padėti, ypač suorganizuoti susitikimą su aukšto rango BMS vyriausybės nariais, kurie galėtų „suteikti apsaugą už pinigus”.

Šie asmenys susisiekė su Andrew Fahie per pažįstamą vyriausybės apsaugos darbuotoją, o tuometinė BMS uostų direktorė Oleanwyn Maynard irgi įsitraukė į šį procesą.

Kovo mėnesį slaptieji agentai susitiko su O. Maynard ir jos sūnumi, aptarė sandorio sąlygas ir detales, sumas, kurios bus mokamos už protekcijas.

Premjerui, O. Maynard ir jos sūnui buvo pažadėta 12 procentų nuo kokaino siuntos pardavimo, o ji turėjo būti parduota už 7,8 mln. dolerių.

Tuo pat metu teismo dokumentuose teigiama, kad A.Fahie pareikalavo 500 000 dolerių avanso ir dar 83 000 dolerių plius prie šios sumos, nes turėjo tokio dydžio skolą kitam asmeniui.

Pagal sandorio sąlygas premjeras turėjo padėti per Britų Mergelių salas pirmiausia pergabenti bandomąją 3 000 kg kokaino siuntą.

O jei pavyktų, po bandomosios siuntos, trijų-keturių mėnesių eigoje turėjo būti gabenamos dar dvi ar trys panašaus narkotikų kiekio siuntos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-04-30, 17:00

    Gala, kad bandė į JAV. Galėjo į Lietuvą, kur lyt-polit-iškrypėliai narkotikus legalizuoja…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......