infa.lt

A.Dulkys kviečia dalyvauti Europos vakcinacijos savaitės renginiuose

24 balandžio
20:00 2023
Arūnas Dulkys

infa.lt montažas

SAM (A.Dulkio) pranešimas:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, kviesdamas dalyvauti Europos imunizacijos (vakcinacijos – infa.lt) savaitės renginiuose, mini, kad dalis visuomenės yra pasiekusi aukštą brandą sveikatos srityje, bet priminimų apie rūpestį savo ir artimųjų sveikata niekada nebūna per mažai.

„Apklausų duomenys rodo, kad du trečdaliai mūsų bendrapiliečių yra tvirtai įsitikinę, kad yra patys atsakingi už savo sveikatos būklę. Tai žymi aukštą visuomenės sąmoningumą ir yra geriausias pavyzdys, kad bet kokia ligų prevencija prasideda nuo mūsų pačių požiūrio į save, į savo fizinę ir psichinę sveikatą. Kviečiu aktyviai pasidomėti, kaip dar galime padėti sau gyventi sveiką ir pilnavertį gyvenimą ir aktyviai įsitraukti į renginius, skirtus imuniteto stiprinimui“, – teigia Arūnas Dulkys.

Balandžio 25 d., antradienį, 9 val. SAM „Facebook“ paskyroje bus transliuojama spaudos konferencija, kurioje ministerijos, NVSC specialistai ir medikų bendruomenės atstovai aptars skiepijimo aprėptis Lietuvoje, priežastis, kurios sulaiko kai kuriuos gyventojus nuo vakcinacijos, ir priemones, kurios paskatintų žmones skiepytis patiems ir skiepyti savo vaikus.

Pirmadienį, balandžio 24 d., 14 val. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras kviečiatė į nuotolinį renginį, kuriame ekspertai skaitysė pranešimus apie vakcinomis valdomas ligas ir jų plitimą, vakcinų saugumą ir dezinformaciją.

Šių metų Europos imunizacijos vakcinacijos savaitės kampanija siekiama didinti skiepijimo aprėptis, atsižvelgiant į Europos imunizacijos vakcinacijos darbotvarkę iki 2030 m. ir dėl COVID-19 pandemijos mažėjančias skiepijimo apimtis pasaulyje. Daugiausia dėmesio bus skiriama priminimui, kaip svarbu laiku pasiskiepyti bei kompensuoti praleistus ar atidėtus skiepus.

Šių metų Imunizacijos vakcinacijos savaitės tema – skiepijimas visą gyvenimą – akcentuoja, kad skiepai yra labai svarbūs ne tik mažiems vaikams, bet ir paaugliams, suaugusiesiems bei pagyvenusiems žmonėms.

Šiais metais per Imunizacijos vakcinacijos savaitę bus ne tik nurodoma skiepų nauda įvairiais gyvenimo etapais, bet ir pabrėžta, kaip svarbu gerinti rutininės imunizacijos vakcinacijos rodiklius, pasiekti tuos, kurie praleido skiepus, ir nepalikti nė vieno gyventojo nuošalyje, reziumuoja Arūnas Dulkys.

Iki 2030-ųjų planuoja pasiekti visus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 302

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Kas tą liurbį    -  2023-04-24, 21:31

    Paduos į teismą?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2023-04-24, 21:42

    Visas šitas reikalas yra psichopatinis šizofreninis debilizmas

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Viktoras    -  2023-04-24, 23:14

    Nepaleidžia, dar vis primena apie vakcinas, ar karui pasibaigus bandys vel banga sukelti?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Gera    -  2023-04-24, 23:44

    dulksnoti avinus! Prancuzai ar vokieciai – jau butu padeje i vieta.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. VŽA    -  2023-04-25, 09:51

    Juk į vakcinacijos savaitė renginius kviečiami ne patvoriniai ar maršištai, o tik turintys aukštesnį išsilavinimą, daugiau uždirbantys, gyvenantys ne kaimuose, o miestuose, svarbiausia – PSO mokslu tikintis…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. skamba grėsmingai    -  2023-04-25, 09:58

    vakcinacija visą gyvenimą ir nė vieno nepalikti nuošalyje…netikiu, baigta, ką gavau vaikystėje ir gana. Daugiau neprivers.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....