infa.lt

Pravieniškių kalinimo įstaigoje narkotikai maišais. Atimti 7 kilogramai

20 balandžio
13:48 2023
Narkotikai

Dalis iš „rekvizuotų” narkotikų. Kalėjimų tarnybos nuotrauka

Kauno apygardos prokuratūra vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl Pravieniškių kalėjimams priklausančiose patalpose, kuriose dirbo nuteistieji, pareigūnų rasto labai didelio kiekio narkotinių psichotropinių medžiagų. Aptikto narkotikų kiekio vertė įkalinimo įstaigose gali siekti kelis šimtus tūkstančių eurų.

Tyrimo metu nustatyti asmenys, kurie atlikdami laisvės atėmimo bausmę galimai organizavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų patekimą bei platinimą į Pravieniškių kalėjimus ir už jų ribų.

Tyrimo metu sulaikyti keturi asmenys, trims iš jų teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus nuo vieno iki trijų mėnesių.

Vienas iš įtariamųjų, kuris galimai ir organizavo šią nusikalstamą veiką, atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių kalėjime atvirojo tipo bausmės atlikimo sąlygomis. Šis nuteistasis turėjo teisę dienos metu dirbti ir išvykti iš įkalinimo įstaigos.

Tyrimo metu atliktų sulaikymų ir kratų metu pas įtariamuosius rasta ir paimta apie 7 kilogramai įvairių galimai narkotinių psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl neteisėto disponavimo narkotikais ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.). Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

infa.lt: mažai kam kyla abejonių, kad narkotikai į įkalinimo įstaigas gali patekti tik padedant pareigūnams. Lygiai taip pat, kaip ir telefonus, kurių pagalba įgyvendinamos telefoninio sukčiavimo schemos. Tačiau pagrindiniai pagalbininkai visada lieka už kadro. Esą viską suorganizavo kaliniai. Valdiškoje, griežčiausiai saugomoje įkalinimo įstaigoje. Tai kas ten valdo?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Taiklus paskutinis sakinys apie xuilo... Priminsiu kaip prieš karą su Ukrainą Putinas pareiškė ultimatumą NATO...

Seniai laikas......

Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....