infa.lt

Pirmąjį ketvirtį pasaulinė kompiuterių rinka patyrė nuosmukį, labiausiai nukentėjo „Apple”

15 balandžio
06:20 2023

Pirkimas internetu

Kompiuterių gamintojai pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė dviženklį pardavimų nuosmukį, tačiau analitikai tikisi, kad 2023 m. pabaigoje ir 2024 m. pradžioje rinka atsigaus. Keletas analitikų pranešė, kad pasaulinių stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių tiekimų apimtys per metus sumažėjo 30% ir daugiau.

Didžiausią nuosmukį patyrė „Apple” – daugiau kaip 40 procentų.

The Verge” praneša, kad pirmasis 2023 m. ketvirtis pasaulinei asmeninių kompiuterių rinkai buvo sunkus – tiek „IDC”, tiek „Canalys” pranešė apie 30% stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių pirkimo sumažėjimą visame pasaulyje, lyginant su tuo pačiu 2022 m. laikotarpiu. Nors „Canalys” pranešė apie 32,6% nuosmukį iki 54 mln. vienetų, „IDC” užfiksavo 29% nuosmukį iki 56,9 mln. vienetų.

Visi penki pagrindiniai gamintojai patyrė dviženklį nuosmukį, tačiau „Apple”, panašu, nukentėjo labiausiai. „IDC” pranešė apie 40,5% sumažėjusius „Apple” pardavimus, o „Canalys” – apie 45,5% nuosmukį. Abiejų tyrimų bendrovių duomenimis, „Mac” gamintojo rinkos dalis taip pat sumažėjo vienu-dviem procentiniais punktais.

„Mac” kompiuterių pardavimų sumažėjimas tikrai nėra staigmena, – sakė „Canalys” analitikas Ishan Dutt. Kompanija „Apple” jau anksčiau įspėjo, kad jos kompiuterių pardavimai „smarkiai sumažės”, paskelbdama naujausią pranešimą apie pajamas, kuris apėmė tris mėnesius, pasibaigusius 2022 m. gruodžio 31 d.

Pasak „Canalys”, pirmąjį 2023 m. ketvirtį visų kompiuterių gamintojų pardavimai per metus sumažėjo dviženkliu skaičiumi. Dėl sumažėjusios paklausos kaltinama pandemijos sukelto nuotolinio darbo ir studijų paklausos augimo pabaiga, taip pat bendras ekonominis neapibrėžtumas.

Pasak „IDC” analitiko Linno Huango, 2023 m. I ketvirčio tiekimai buvo „pastebimai mažesni” nei prieš pandemiją. Pasak „Dutt”, paklausą taip pat sumažino tokie veiksniai kaip palūkanų normų padidėjimas JAV ir Europoje.

Nepaisant šiuo metu patiriamų sunkumų, „IDC” ir „Canalys” prognozuoja paklausos atsigavimą 2023 m. antroje pusėje ir 2024 m. Iki 2024 m. senstančią įdiegtąją bazę reikėti pradėti keisti, prognozuoja Huangas. „Jei iki to laiko ekonomika turės augimo tendenciją, tikimės didelio rinkos augimo, nes vartotojai norės atsinaujinti, mokyklos sieks pakeisti susidėvėjusius „Chromebook”, o įmonės pereis prie „Windows 11″.”

Tačiau Huangas taip pat perspėjo, kad atsigavimas gali būti lėtas ir sudėtingas, jei recesija svarbiose rinkose tęsis ir kitais metais.

„IDC” įžvelgė šviesų paklausos nuosmukio aspektą: tiekimo grandinės turi galimybę atsigauti, todėl asmeninių kompiuterių gamintojai gali ieškoti gamybos galimybių už Kinijos ribų. Taip atsitiks, – geopolitinis spaudimas neseniai paskatino „Apple” diversifikuoti gamybą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 66

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....