infa.lt

Lietuvos instruktoriai išvyksta rengti Ukrainos karių

22 rugsėjo
01:00 2016
kariai

Nuotrauka: Albino Ruko

Rugsėjo 21 d. į Ukrainą išlydėta Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados ,,Žemaitija” Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių pagrindu sudaryta instruktorių grupė. Kariai kartu su sąjungininkais tęs dalyvavimą JAV vadovaujamoje daugianacionalinėje Ukrainos karių mokymo programoje (angl. Joint Multinational Training Group – Ukraine).

Lietuvos kariai Tarptautiniame taikos palaikymo mokymo centre, Yavoriv poligone Lvovo apskrityje nuo spalio 3 d. pustrečio mėnesio rengs Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų 80-osios oro desanto šturmo brigados 1-ojo bataliono karius.

Lietuvos karių grupę sudaro 16 karių: 15 iš LDK Kęstučio bataliono karininkai ir seržantai ir vienas karys iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono. instruktoriai Ukrainoje

„Esu visiškai tikras, kad į Ukrainą vykstantys kariai profesionaliai atliks jiems pavestas užduotis ir perduos visą sukauptą patirtį mūsų Ukrainos kolegoms“, – išlydėtuvių ceremonijoje sakė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas leitenantas Artūras Radvilas.

„Mūsų grupei teks bendrauti su antiteroristinėje operacijoje dalyvavusiais kariais, todėl mokymo procesas bus abipusis. Mes ne tik stengsimės perteikti ukrainiečių kariams savo sukauptą patirtį, bet ir tikimės ir iš jų įgyti naujų žinių“, – sakė išvykstančiai Lietuvos karių grupei vadovausiantis Kęstučio bataliono kapitonas Vaidas Lisaitis.

Lietuvos karių grupę sudaro 16 karių, iš kurių 15 – Kęstučio bataliono karininkai ir seržantai ir karys iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono.

Tai jau septintoji Lietuvos karių pamaina, rengsianti Ukrainos karius. Šiuo metu Ukrainos karių mokymo užduotis vykdo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio Dragūnų bataliono karių pagrindu sudaryta grupė.

Lietuva palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, remia Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos siekius. Bendradarbiavimas su Ukraina ilgą laiką yra vienas iš svarbiausių Lietuvos užsienio ir saugumo politikos prioritetų.

Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje Lietuva aktyviai remia Ukrainą visomis įmanomomis, įskaitant karinę paramą, priemonėmis. Lietuva Ukrainai yra perdavusi ginkluotės elementų ir amunicijos, Lietuvoje gydomi ir reabilituojami sužeisti Ukrainos kariai. Kartu su sąjungininkais Lietuva padeda Ukrainai reformuoti ir parengti jos ginkluotąsias pajėgas.

kam.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...