infa.lt

PSO persvarsto rekomendacijas vakcinų ir stiprinamųjų vakcinų atžvilgiu

29 kovo
17:30 2023

PSO - Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Imunizacijos ekspertų strateginė patariamoji grupė (SAGE) šią savaitę atnaujino savo rekomendacijas dėl vakcinų nuo koronavirusų ir stiprinamųjų skiepų, patikslindama rekomendacijas dėl stiprinamųjų skiepų tam tikroms grupėms, praneša „Breitbart News” leidinys.

Kovo 28 d. pranešime spaudai SAGE pirmininkė Dr. Hanna Nohynek paaiškino, kad rekomendacijos buvo atnaujintos siekiant dar kartą pabrėžti „svarbą skiepyti asmenis, kuriems vis dar gresia sunkios ligos rizika, daugiausia vyresnio amžiaus suaugusiuosius ir asmenis, sergančius pagrindinėmis ligomis, taip pat ir papildomais sustiprinančiais skiepais”.

„Spręsdamos, ar toliau skiepyti mažos rizikos grupes, pavyzdžiui, sveikus vaikus ir paauglius, šalys turėtų atsižvelgti į konkrečias aplinkybes ir kartu nesumažinti įprastinių vakcinų, kurios yra labai svarbios šios amžiaus grupės sveikatai ir gerovei”, – pridūrė ji.

Gairėse grupės plačiai skirstomos pagal didelę, vidutinę arba mažą riziką. SAGE rekomenduoja, kad didelės rizikos grupei, kurią sudaro suaugusieji, turintys „reikšmingų gretutinių ligų” ir „imunitetą silpninančių būklių”, taip pat pirminės grandies sveikatos priežiūros darbuotojai, vis tiek būtų skiriama stiprinamoji dozė „praėjus 6 arba 12 mėnesių po paskutinės dozės, o terminas priklauso nuo tokių veiksnių, kaip amžius ir imunitetą silpninančios būklės”.

„Visos rekomendacijos dėl COVID-19 vakcinos yra terminuotos, taikomos tik dabartiniam epidemiologiniam scenarijui, todėl papildomos stiprinamosios dozės rekomendacijos neturėtų būti vertinamos kaip rekomendacijos tęsti kasmetinį COVID-19 vakcinos stiprinimą”, – teigiama jame.

Vidutinei grupei, kuriai priklauso sveiki suaugusieji iki 60 metų, vis dar rekomenduojama skirti pirminę seriją ir pirmąsias stiprinamąsias dozes. Tačiau SAGE nerekomenduoja šiai grupei skirti papildomų stiprinamųjų dozių, „atsižvelgiant į palyginti nedidelę visuomenės sveikatos grąžą”.

Galiausiai SAGE pateikia kitokią rekomendaciją žemo prioriteto grupei, kuriai „priklauso sveiki vaikai ir paaugliai nuo 6 mėnesių iki 17 metų”. Naujojoje rekomendacijoje teigiama, kad jiems skiepų gali visai nereikėti:

Pirminė ir stiprinamoji dozės vaikams ir paaugliams yra saugios ir veiksmingos. Tačiau, atsižvelgdama į nedidelę ligų naštą, SAGE ragina šalis, svarstančias galimybę skiepyti šios amžiaus grupės asmenis, savo sprendimus grįsti kontekstiniais veiksniais, tokiais kaip ligų našta, ekonominis efektyvumas ir kiti sveikatos ar programiniai prioritetai bei alternatyvios išlaidos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 483

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonimas    -  2023-03-29, 14:20

    nerimsta parazitai

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Cirkas tęsiasi !    -  2023-03-29, 17:36

    Privati kompanija nurodinėja privatiems asmenims kokius brudus leistis o kokius ne.Teatras !

    Atsakyti į šį komentarą
    • Nuomone    -  2023-03-30, 07:05

      Tai biznis, o ne teatras. Teatras tame, kad 70proc. populiacijos tiki, kad farmacijos makleriam rupi zmoniu sveikata ir gyvybe.

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Roma    -  2023-04-06, 07:02

    Juk yra paleista mirties masina.Geitsas kuria virusus 100% mirtingus-tuoj paleis-o zmonija tyli.Ora nuodija kasdien,maista,jau zada patvirtinti fekaliju maista mum-ar mes ilgai tylesim???

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...