infa.lt

Dingę Bermudų trikampyje

05 kovo
06:30 2023
Du dingę Bermudų trikampyje Boeing lėktuvai

JAV karinių oro pajėgų lėktuvai: „Boeing B-52D-70-BO” ir „Boeing KC-135A-BN” | foto: U.S. Air Force

1918 m. kovą, išplaukęs iš Rio de Žaneiro, dingo Karinio jūrų laivyno laivas „Ciklopas”. Laive buvo daugiau kaip 300 keleivių ir įgulos narių. Paskutinis ryšio signalas užfiksuotas netoli Barbadoso salos, po to laivas daugiau niekada neužmezgė ryšio, primena Bermudų trikampio istoriją „Kommersant”.

Spaudoje pasklido gandai, kad prie dingimo prisidėjo didžiulis jūrų kalmaras, paskandinęs laivą. Prezidentas Vudro Vilsonas (Woodrow Wilson), sužinojęs apie incidentą, pasakė: „Tik Dievas ir jūra žino, kas atsitiko”.

1944 m. spalį, laivas „Rubicon” dingo Bermudų trikampyje. Po kurio laiko jį prie Floridos krantų aptiko JAV pakrančių apsaugos tarnyba. Laivas buvo puikios būklės, tačiau laive buvo likęs tik laivo šuo.

1945 m. gruodžio 5 d. neaiškiomis aplinkybėmis nutrūko penkių torpedinių bombonešių „Evenger” grandies mokomasis skrydis. Jų ieškoti pasiųstas hidroplanas PBM-5 „Martin Mariner” taip pat dingo be pėdsakų. Buvo teigiama, kad paieškos lėktuvas sprogo ore, tačiau jo dalys taip ir nebuvo rastos.

1948 m. sausį netoli Bermudų trikampio dingo britų keleivinis laineris „Star Tiger”. Vienas iš jo keleivių buvo oro pajėgų maršalas Arthuras „Mary” Koenninghamas.

1948 m. gruodžio 28 d. virš Bahamų salų dingo „Douglas DC-3” su 32 keleiviais. Jis skrido iš Puerto Riko į Majamį. Lėktuvo ar jo nuolaužų pėdsakų iki šiol nerasta.

1963 m. rugpjūčio 28 d. virš Bermudų trikampio dingo du JAV karinių oro pajėgų lėktuvai: „Boeing B-52D-70-BO” ir „Boeing KC-135A-BN” (nuotraukoje). Jų avarijos vietos buvo rastos, tačiau 260 km atstumu viena nuo kitos.

1991 m. prie Floridos krantų buvo rastos vieno torpedinio bombonešio „Evenser” nuolaužos. Tačiau nustatyti, kas nutiko nepavyko.

Laivų dingimą galima paaiškinti įvairiai. Racionalus požiūris grindžiamas tuo, kad vietovė gana sudėtinga laivybai: čia daug seklumų, dažnai gimsta ciklonai ir audros, stiprus magnetinis laukas. Neįprastų teorijų gerbėjai kalba apie ateivių įtaką ir Atlantidos gyventojus

Bermudų trikampis randasi Sargaso jūroje tarp Floridos, Bermudų ir Puerto Riko. Nuo 1918 m. čia įvyko 205 incidentai, kai orlaiviai ir laivai dingo iš radarų be pėdsakų.

XX a. Bermudų trikampyje žuvo daugiau kaip tūkstantis žmonių. Mokslininkai teigia, kad toks mirčių skaičius nėra įrodymas, kad ši teritorija yra anomali. Tačiau iki šiol Bermudų trikampis žavi filmų kūrėjus, mokslinės fantastikos rašytojus ir mistikus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 815

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-03-05, 08:41

    Bermudų trikampis – slėpinys. Galimai su ateivių užuomina…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Juo jau apmpokėtas Lozoraičio išlaikymas, nėra ko kabinėtis....

O kur yra Lietuvos auksas ir kodėl jis ten?...

landzbirbiniai džiaugiasi pasisakę prieš rusiją,nes ožys duos pačiulpti...

.

Įdomu, kas išprovokavo ta karą, us su savo nato bazėm šalia rusu sienos ar diktatūrinė...

Po savo paties dar 2014 metais išprovokuoto karo, RF neužteks net ir 900 t aukso...

Kam tas dramatizmas? Nori iš kažkur išeiti ir išeini. Dar kažkokie vaikiški gąsdinimai, įsižeidusio vaiko...

Arba jie mus pribaigs arba mes juos. Panašu, kad kito varianto susidoroti su tais avinais...