infa.lt

Tikroji mūsų valdžia

07 rugsėjo
11:16 2016

Algimantas RusteikaAlgimantas Rusteika

Mokslo ir žinių diena. Visą dieną kavinės ūžė, pilnos aštuoniolikmečių dvyliktokų. Valdžios dovanėlė verslui – keliskart didesnė apyvarta. Ir kaip čia nebūsi partijai ir vyriausybei dėkingas!

Tie, kuriems nepasisekė sulaukti garbingo amžiaus ar neturi pinigiukų, bet nori pasiautėti – apsirūpino iš vakaro. Kad nepritrūktų, užsipirko daug daugiau. Rankinėj kolos buteliukas su uždegamuoju skysčiu, rankoje kardelis.

Ir vartojimo statistika pasipildys, ko labai reikia kovotojams, kad galėtų toliau kovoti. Ir barai su prekybcentriais kitądien skaičiuoja padidėjusį pelną. Ir davatkos labai pamalonintos, kad draudžiama. Viskas visiems gerai.

O po to išaušo diena X, apie kurią tiek svajota ir kalbėta. Naujas kovos už Lietuvos ateitį etapas.  Pagiriamasis žodis kvailybei. Visur pagyvėjimas – kas dabar bus? Žurnalistai nuo ankstaus ryto su alaus skardinėmis atsėlina prie kasų. Ir nekalta veido išraiška visų klausinėja.

Jei pareikalausim dokumento iš senukų, vadinasi nepilnamečiai mažiau galės nusipirkti ir gerti, ar ne? O jei dokumento iš visų, vadinasi ir tie dideli, kurie geria, ims mažiau pirkti ir gerti? Juk taip?

Ar yra nors vienas žmogus ne psichinės sveikatos centro įskaitoje, kuris patikėtų šia “logika”? Ar įmanoma sugalvoti ką nors kvailesnio?

Idėjos fanatikų argumentai apie tai, kad kai kuriose JAV valstijose taip daroma, nepagrįsti. Nes ten tai reglamentuota vietos ĮSTATYMAIS. Nors ir įstatymai gali būti kvaili. Kas netikit, pasiguglinkit “kvailiausi JAV įstatymai”.

Galiausiai maža kas ten JAV valstijų įstatymuose yra. Ten ir vyrai tuokiasi, ir mirties bausmė, ir negrus, tfū, atsiprašau, afroamerikiečius labai skriaudžia. Tai gal tada ir pas mus interesų grupės gali kabinetuose susitarti ir įvesti santuokas su gyvūnais ar mirties bausmes?

Reikalauti dokumentų iš visų alkoholio pirkėjų pas mus NE ĮSTATYMAS, o PREKYBININKŲ SUSITARIMAS. Jis gali galioti tik patiems prekybininkams, nes pirkėjas nėra susitarimo šalis.

Asmens duomenų apsaugos įstatymas nustato, kad asmens duomenys gali būti privalomai teikiami tik įstatymų nustatytais atvejais arba asmeniui sutinkant. Pirkėjo amžius taip pat yra asmens duomenys. Įstatymuose reikalavimo IŠ VISŲ alkoholio pirkėjų pateikti duomenis apie savo amžių nėra.

Pagal Vartotojų teisių įstatymą vartotojų teisė savo nuožiūra pirkti prekes negali būti ribojama kaip nors kitaip negu ĮSTATYMŲ NUSTATYTA TVARKA. Prekių pardavimas negali būti siejamas su kokiomis nors papildomomis sąlygomis.

Pagal Prekybos įstatymą įvesti specialią tam tikrų prekių pardavimo tvarką GALI TIK VYRIAUSYBĖ. Pirkimo-pardavimo sutartyje gali būti numatytos papildomos sąlygos pardavėjams, bet ne pirkėjams. Bet pas mus tai daro ne Vyriausybė, o prekybos bosai.

Virpančiu balsu E.Jakilaitis savo laidoje nedrąsiai paklausia, ar čia viskas gerai. Ir gauna atsakymą – taip turi būti! Tyli sau rūmuose ryžtinga kai reikia Prezidentė, negirdėti ir ryžtingo kai nereikia Premjero.

Mus valdo, privalomas tvarkas nustato ir viešojo gyvenimo taisykles reglamentuoja ne įstatymai ar valstybės institucijos, o prekybcentriai. Ir nieko čia keisto. Nes jie ir yra tikroji Lietuvos valdžia.

Tik tokioje valstybėje man gėda gyventi.

algimantasrusteika.wordpress.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 123

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Simas Simaitis    -  2016-09-07, 20:10

    Nėra čia ko gėdintis. Reikia tik drąsos. Imi butelį, eini prie kasos ir liepi kviesti policiją. Rodai policininkui asmens dokumentą, moki už prekę ir eini namolio. Ir taip masiškai. Reikia tik pilietinio ryžto ir vienybės. Kaip manote, kaip ilgai laikysis prekybcentriai savo debiliško žaidimėlio?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...