infa.lt

„Tankų koalicija” Kijevui: mokymas ir pristatymas užtruks kelis mėnesius

26 sausio
09:26 2023

Ukrainos prezidentas pasveikino Vakarų šalių sprendimą perduoti Kijevui modernius tankus ir pavadino juos „tankų koalicija”, praneša rusų kalba skelbiamas euronews.

Volodymyras Zelenskis padėkojo Vokietijai ir JAV už sprendimą siųsti 45 „Leopard 2” ir „Abrams” į karo zoną.

Kitos šalys taip pat pareiškė ketinančios pasidalinti savo kovinių transporto priemonių atsargomis. Iš viso Ukraina gali gauti daugiau kaip 150 įvairių konstrukcijų vakarietiškų tankų. Jų pristatymas ir apmokymas jais naudotis užtruks kelis mėnesius.

„Dabar svarbiausia yra greitis ir apimtis. Mūsų kariuomenės apmokymo greitis, tankų pristatymo į Ukrainą greitis. Tankų palaikymo apimtys. Turime suformuoti tankų kumštį, laisvės kumštį, po kurio smūgių tironija nebepakils”, – pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kurį cituoja euronews.

Pentagonas teigia, kad netrukus pradės Ukrainos kariuomenės mokymus prieš numatomą Rusijos pavasario puolimą.

Šie tankai nebus pristatyti dar daug mėnesių, ir aš tai suprantu, tačiau „Leopard” pristatymas neužtruks taip ilgai, kaip „Abrams”, ir mes nešvaistome laiko veltui.  Kol mes surinksime šiuos tankus, Pentagonas netrukus pradės mokyti Ukrainos tankistus, kad jie būtų pasirengę išvesti šiuos tankus į mūšio lauką”, – pareiškė Johnas Kirby, Baltųjų rūmų atstovas spaudai nacionalinio saugumo klausimais.

Kijevas mano, kad Vakarų tankų pasirodymas taps lūžio momentu kare su Rusija.

Tuo tarpu Kremliauss atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas savo ruožtu pareiškė, kad amerikietiški „Abrams” „degs kaip ir visi kiti”, o jų didelė kaina, jo nuomone, „guls ant Europos mokesčių mokėtojų pečių”.

„Maskva teigia, kad Berlynas priėmė sprendimą tiekti tankus Ukrainai spaudžiamas Vašingtono. Pasak V. Putino, JAV kariai Vokietijoje teisiškai tebėra okupacinės pajėgos, o pati šalis „niekada nebuvo suvereni valstybė pilna šio žodžio prasme”, cituoja rusų euronews, šią citatą pateikdamas tik rusų kalba. Šios pačios temos pranešimas kitomis kalbomis – skamba kitaip, ir šios frazės ten nebėra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Per kelis    -  2023-01-26, 09:39

    menesius neparuosi net tinkamo traktorininko! O cia – reikia ne tik geru ekipazu,bet ir viso atakos komplekso vadovu,planuotoju. Ir,jei „valstybe gali valdyti kiekviena vireja”,tai tanka valdyti – patareju kabineto ir atstovu spaudai nebus!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Paleckiuko pašvinkusi liekana    -  2023-01-26, 13:03

    Linkiu rusams tinkamai išnaudoti šį laiko tarpą. Po to gal tų tankų ir nebereikės jau ?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2023-01-26, 15:39

      Na tai išnaudos, išnaudos lygiai taip pat kaip paėmė Kijevą per tris dienas, dar prie viso to ir Molodova į NATO įstos, Padniestre pasiims, o jums vatnikams bus rusiškas py py py z..c

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....