infa.lt

Jolanta Blažytė. Laisva ir nepriklausoma…

25 sausio
06:30 2023
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Žinių transliuotojas „Fox News” paviešino MRC (Media Research Center) atliktą tyrimą, kuriame nustatyta, kad milijardierius Džordžas Sorošas 2016-2020 metais skyrė 131 milijoną dolerių tam, kad paveiktų 253 žiniasklaidos grupes. Iš Dž. Sorošo pinigų tuo laikotarpiu „maitinosi“ 54 įtakingiausieji žiniasklaidos atstovai.

Iš viso Dž. Sorošas savo organizacijoms, skleidžiančioms radikalią darbotvarkę (marksistinė ideologija, ekstremizmas, LGBT fanatizmas ir pan.) išleido apie 32 milijardus dolerių.

Beje, faktų „tikrinimo“ bendrovė „Politifact“, kurios „tyrimus“ čia man vis kaišioja Lietuvos „sorošiukai“, tai pat yra milijardieriaus Dž. Sorošo kišenės dalis.

Toliau – „Fox News” tekstas (vertimas į lietuvių k. ):

“Liberalusis milijardierius George’as Sorosas susijęs su mažiausiai 54 įtakingais žiniasklaidos veikėjais per jo finansuojamas grupes. Žurnalistai iš „CNN”, „NBC”, „CBS”, „Bloomberg”, „NPR” ir „Washington Post” yra tarp šių žiniasklaidos priemonių lyderių, susijusių su Soroso pinigais.

Liberalus milijardierius Džordžas Sorosas daro įtaką kai kuriems įtakingiausiems Jungtinių Valstijų ir užsienio žiniasklaidos veikėjams, nes jis skiria grynųjų pinigų su jais susijusioms grupėms, atskleidžia naujasis „MRC Business” atliktas tyrimas.

„Daugiau kaip 32 milijardai JAV dolerių, kuriuos kairiųjų milijardierius Džordžas Sorosas išleido savo organizacijoms, kad visame pasaulyje skleistų savo radikalią „atviros visuomenės” darbotvarkę abortų, marksistinės ekonomikos, antiamerikanizmo, policijos finansavimo mažinimo, aplinkosaugos ekstremizmo ir LGBT fanatizmo klausimais, atnešė dividendų.

Jo finansavimas padėjo jam užmegzti ryšius su kai kuriais garsiausiais Jungtinių Valstijų ir užsienio žiniasklaidos veikėjais, kurie kasdien padeda indoktrinuoti milijonus žmonių jo pažiūromis. – rašė „MRC Business” analitikai Džozefas Vazkezas ir Danielis Schneideris.

„MRC Business” nustatė, kad bent 54 žymūs žiniasklaidos veikėjai yra susiję su Sorosu per savo ryšius su jo finansuojamomis organizacijomis. Tarp jų yra tokių asmenybių kaip „NBC Nightly News” vedėjas Lesteris Holtas ir „The Washington Post” vykdomoji redaktorė Sally Buzbee.

„MRC Business”, priklausanti konservatyviam Žiniasklaidos tyrimų centrui (Media Research Center), pristatė galutinę trijų dalių ciklo, kuriame tiriamas Soroso įtakos tarptautinei žiniasklaidai mastas, ataskaitą. Anksčiau atliktas tyrimas atskleidė, kad 2016-2020m. Sorosas išleido mažiausiai 131 mln. dolerių, kad paveiktų 253 žiniasklaidos grupes.

„Šis ryšių su žiniasklaida tinklas leidžia Sorošui daryti didelę įtaką tam, kokias istorijas žiniasklaida nušviečia, kaip jas nušviečia ir kokių istorijų apskritai nenušviečia”, – rašė Vazquezas ir Schneideris.

Tyrime nustatyta, kad su Soroso pinigais susiję mažiausiai 54 žiniasklaidos veikėjai, tarp jų – vienas iš „Bloomberg News” įkūrėjų Matthew Winkleris ir „CNN” žurnalistė Christiane Amanpour. Kiti apima reporterius, laidų vedėjus, apžvalgininkus, redaktorius, naujienų vadovus ir žurnalistus, susijusius su tokiomis organizacijomis kaip „ABC”, „CBS”, „NPR”, „Bloomberg News”, „Reuters”, „The New York Times” ir daugybe kitų.

Daugelis žiniasklaidos veikėjų yra susiję su Sorosu per Žurnalistų apsaugos komitetą (CPJ), kuris iš Soroso remiamų grupių gavo 2,7 mln. Vinkleris Holtas, Buzbee ir Amanpour yra vieni iš CPJ valdybos narių.

MRC rado pavyzdžių, kai keli CPJ valdybos nariai savo naujienų reportažuose subtiliai ir agresyviai gynė Sorošą.

Ne visi su Sorošo pinigais susiję žiniasklaidos sunkiasvoriai stovi prieš kamerą. „NBCUniversal News Group” pirmininkas Cesaras Conde, vadovaujantis „NBC News”, „MSNBC” ir „CNBC”, taip pat yra susijęs su Soroso pinigais per Aspeno institutą, kuris „NBC” vadovui skyrė Henrio Karūnos stipendiją. Tyrimo duomenimis, 2016-2020m. Soroso grupės Aspeno institutui skyrė daugiau nei 1,1 mln. dolerių.

Žurnalistai ir naujienų pramonės vadovai, einantys pareigas „The Marshall Project” ir „ProPublica”, taip pat yra susiję su giliomis Soroso kišenėmis, nes abi grupės iš kraštutinių kairiųjų milijardieriaus 2016-2020 m. gavo daugiau kaip 1,2 mln. dolerių. Tyrimo duomenimis, „National Public Radio” ir „PolitiFact” taip pat yra bent iš dalies finansuojamos Soroso remiamų grupių.”

O čia MRC vadovo Bozellio video interviu (vertimas į lietuvių k pažodžiui):

Žiniasklaidos tyrimų centro (Media Research Center) atlikto tyrimo pirmoji dalis parodė, kad liberalusis milijardierius George’as Sorosas yra susijęs su daugiau nei 250 žiniasklaidos organizacijų visame pasaulyje. Ką tik buvo paskelbta antroji dalis, o tyrimą atlikęs Brentas Bozellas dabar prisijungė prie mūsų. Brentai, peržvelkime antrąją dalį. Ką išsiaiškinote?

Antrojoje dalyje nagrinėjome pinigus, kad pamatytume, kiek pinigų George’as Sorosas investavo į tas 253 organizacijas visame pasaulyje. Tai stulbinantis skaičius – 131 mln. dolerių nuo 2016 m. iki 2020 m. Tai daug daugiau nei bet kuri kita organizacija, bet kuris fondas, bet kas kitas kada nors yra investavęs visame pasaulyje. Reikia savęs paklausti, kur tie pinigai keliauja? Kam jie skiriami?

Kai kurios jų finansuojamos organizacijos yra stulbinančios. Jie finansuoja tokias organizacijas kaip „Open Democracy”. Vien jai jis skyrė 1,6 mln. dolerių. Ši organizacija užsiima tokiais dalykais, kaip palestiniečių raketų atakų prieš Izraelį rėmimas, ir vadina tai, cituoju, būtina priešprieša kolonijinei galiai.

Jie skyrė pinigų grupei, pavadinimu „Project Syndicate”, kuri skelbia buvusio Irano prezidento Hasano Rouhani antiamerikietišką propagandą. Ji skyrė 2 mln. dolerių Vikipedijai. Visi žino, kokia kairioji yra Vikipedija. Tiesą sakant, 2021 m. Vikipedijos įkūrėjas sakė, kad jie ketina uždrausti ir slopinti kai kurių žiniasklaidos priemonių, kaip pavyzdžiui, „Fox News”, redakcinius šaltinius.

2019 m. jie skyrė 250 mln. dolerių “Vice Media”. O ką daro “Vice Media”? Jie yra tikri ekstremistai. Jie turėjo reporterę Marie Solis, kuri parengė reportažą apie tai kaip ji išmoko sukelti abortą naudojant papają. Jie parengė kitą istoriją, kurioje reklamavo istorijos pavadinimą – translyčiai vaikai ir jų tėvai, kurie sprendžia, kada pradėti medicininį translytiškumo virsmą…

George’as Sorosas yra žmogus, kuris nori iš esmės pakeisti pasaulį. Jis yra sakęs, kad jo tikslas – pakeisti istorijos lanką. Jis supranta, kokia galinga yra žiniasklaida, o žiniasklaida yra kairiųjų ieties smaigalys.

Tai labai geras tyrimas. Brentai, dar vienas klausimas jums – Matt Taibbi, jis buvo vienas iš žurnalistų, paviešinusių Musko „Twitter” bylas, ir dabar jis kalba apie vyriausybės dalyvavimą didžiųjų technologijų cenzūroje. Kaip galėtumėte tai pakomentuoti?

Per šias savaites peržiūrėję dešimtis tūkstančių elektroninių laiškų galime gana tvirtai pasakyti, kad vyriausybė labai plačiai užsiėmė cenzūra. Visi įmanomi JAV vyriausybės teisėsaugos institucijų sparnai vienaip ar kitaip siuntė „Twitter” moderavimo prašymus. Daugeliu atvejų šie prašymai buvo vykdomi.

Nėra paprasta tokius dalykus paviešinti. Kokia jūsų reakcija, Brentai?

Jei žiniasklaida būtų objektyvi ir profesionali, ji pasiūlytų Mattui Taibbi įteikti Pulitzerio premiją. Tačiau jis ne tik nebus nominuotas, bet ir niekada nebus pakviestas į kitą biuro vakarėlį, kurį rengs žiniasklaida. Tai šokiruoja. „Twitter” pareiškė, kad niekas jiems nedaro jokios įtakos ir jie bet kokią cenzūrą vykdo savo nuožiūra.

Tačiau Mattas Taibbi išsiaiškino, kad JAV žvalgybos agentūros ir vyriausybinės įstaigos sakė: ne, neleiskite šiam žurnalistui žinoti apie Adamą Schiffą. Liūdnai pagarsėjusiam Adamui Schiffui nepatiko žurnalistas, kuris kvestionavo jo atliekamą darbą.

Jis perdavė tą raštelį, kuriame buvo nurodytas to reporterio vardas ir pavardė, į „Twitter” ir pasakė: noriu, kad jį užblokuotumėte, nes jis palaiko „QAnon” teorijas. Šį kartą „Twitter” su juo nesutiko.

Tačiau anksčiau buvo priešingai. Jei kuri nors žvalgybos agentūra pasakydavo bet kurio asmens, kuris, jų nuomone, propaguoja ir kišasi į rinkimus, pavardę, jie užblokuodavo tą asmenį.

Puikus to pavyzdys buvo Hunterio Bideno nešiojamasis kompiuteris. Tai pateko į tą rubriką, kurią jie vadina sąmokslu rinkimuose. Tai buvo jų pasiteisinimas, kodėl jie neleido šiai istorijai pasiekti Amerikos žmonių.

Daug daugiau informacijos pasiektų Amerikos žmones, jei respublikonams pavyktų susitelkti Atstovų Rūmuose.”

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 167

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-25, 08:31

    Kalčiausias – žmonių išsivystymo lygis… Už pinigus per žiniasklaidą lengvatikius paveikia taip, kad jie jau lyg ir norėtų, kad lyt-psichiniai iškrypėliai mokyklose jų vaikus mokinti apsispręsti, berniukai jie ar mergaitės… Tai Sorošas kaltas ar zombiai tėvai?…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...