infa.lt

Eurokomisarė pareiškė, kad dabartines dujų kainas Europos pramonė turi ištverti

16 sausio
06:50 2023

Dujinė viryklė

Už energetiką atsakinga Europos Komisijos narė Kadri Simson teigė, kad dabar ES valdžios institucijoms tenka spręsti konkurencingumo užtikrinimo ir paramos pramonei uždavinį.

Dujų kaina Europoje dabar nukrito iki 2022 m. sausio mėn. lygio, kurį Europos pramonė turi ištverti, – Abu Dabyje vykusioje konferencijoje sakė K. Simson.

Europoje dėl dujų trūkumo pasaulinėje rinkoje teko taupyti. „Tai gali pakenkti pramonei… Todėl prašome namų ūkių taupyti šildymo išlaidas, kad būtų išsaugotos darbo vietos”, – sakė Europos Komisijos narė, kurią cituoja „Interfax”. Pasak jos, nuo 2022 m. rugpjūčio dujų suvartojimas sumažėjo 20 procentų.

Pasak Kadri Simson, kainų viršutinė riba veikia, dujų kainos jau sumažėjo iki 62 eurų už MWh. „Manau, kad mūsų pramonė gali išsilaikyti ir esant tokiam kainų lygiui”, – sakė K. Simson. Kalbėdamas apie tai, kaip Europa susidoros su dujų trūkumu, jei ateinanti žiema bus šalta, Europos Komisijos narė priminė, kad Japonija ir Korėja 2022 m. pavasarį nukreipė savo SGD apimtis į Europą.

„Žinau, kad mūsų partneriai Azijoje analizuoja galimybę pereiti prie kito kuro, kuris galėtų rinkai suteikti SGD, kurių jie nesunaudos”, – sakė Kadri Simson. Ji pažymėjo, kad dėl ateities pasirašyti memorandumai su Egiptu ir Izraeliu.

Simson taip pat sakė, kad 2022 m. buvo pastatyta 40 GW saulės energijos generacijos pajėgumų, o ES siekia iki 2030 m. padidinti atsinaujinančiųjų išteklių energijos dalį energijos gamyboje iki 45 procentų.

„Žinoma, nuo vasario mėnesio mūsų laukia dar vienas iššūkis – įvestos sankcijos Rusijos naftos produktų pirkimui, todėl turime rasti alternatyvius dyzelino, reikalingo mūsų transportui, tiekėjus”, – sakė Komisijos narė, pažymėdama, kad keli alternatyvūs tiekėjai jau rasti.

Anksčiau ES susitarė dėl viršutinės dujų kainos ribos, kuri įsigalios nuo 2023 m. vasario 15 d. ir sieks apie 180 EUR už 1 MWh, arba 1757 eurai už 1 000 kubinių metrų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-16, 06:58

    Kol kas ką išras, tai dujos ir kuras brangs…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...