infa.lt

A.Bilotaitė pradeda Valstybinės įmonės „Regitra” pertvarkymą į akcinę bendrovę

29 gruodžio
13:06 2022

VRM pranešimas:

Vidaus reikalų ministerija (Agnė Bilotaitė), kartu su VĮ „Regitra“ atlikusi vykdomų funkcijų peržiūrą ir įvertinusi alternatyvas, pradeda pasirengimo procedūras įmonės juridinio statuso pakeitimui – valstybės įmonė „Regitra“ taps akcine bendrove.

„Tai svarbus strateginis žingsnis valstybės valdomai įmonei. Naujas veiklos etapas leis padidinti „Regitros“ efektyvumą ir skaidrumą, pagerinti gyventojams teikiamų paslaugų ir kuriamų produktų kokybę, užtikrinti kaštais pagrįstas reguliuojamas paslaugų kainas“, – teigia vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė.

Viceministrės S. Ščajevienės teigimu, akcinės bendrovės alternatyva geriausiai atitinka įmonės vykdomų funkcijų specifiką ir įmonei keliamų tikslų užtikrinimą. Šis sprendimas paremtas VĮ „Regitra“ funkcijų peržiūra ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijomis, siekiant įgyvendinti gerosios valdysenos praktikas valstybinėse įmonėse.

Teisinio statuso pakeitimas padės „Regitrai“ pritraukti aukštos kvalifikacijos specialistų, užtikrinti lankstesnį finansinių resursų ir biudžeto planavimą.

Artimiausiu metu bus atliekamos įmonės turto vertinimo procedūros, po kurių Vidaus reikalų ministerija teiks siūlymą Vyriausybei pritarti dėl VĮ „Regitra“ teisinės formos pakeitimui į akcinę bendrovę.

infa.lt: O koks jau čia „Regitra” efektyvumas turi būti? Ji tik registruoja ir išregistruoja transporto priemones ir vadovauja vairuotojų egzaminavimo procedūroms. Kalbant apie skaidrumą – tai niekas „Regitrai” iki šiol jokių priekaištų dėl skaidrumo neturėjo. O štai tapus akcine bendrovę – vienintelis kas pakils – tai kainos klientams ir atlyginimai vadovybei bei dividendai akcininkams, kurie bus slepiami, prisidengiant komercine paslaptimi. Čia skaidrumas? Greičiau jau žingsnis į „Regitra” privatizavimą. Tokio skaidrumo pavyzdį jau turime „Ignitis” atveju – ne visiems užteko?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 799

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Tuoj    -  2022-12-29, 15:08

    turesime nauju kreivu milijonieriu! Tiesa,pasididziavima kiek aptemdys kainos,bet – argi tai mums svarbu,gerbiami patriotai!?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kai niežti tarpukojį    -  2022-12-29, 15:21

    Būtinai pirksiu Regitra akcijų ir sudalyvausiu automobilių registravimo liberalizavime. Jaučiu žagsėsime labiau nei nuo elektros.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kai niežti tarpukojį    -  2022-12-29, 15:23

    Jau 33 metus veikėjai ieško valstybnių įmonių ir vis dar randa.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Idomu,    -  2022-12-29, 15:41

    kiek dabar kainuos iregistruoti vogta auto oficialiai,o ne uz kysi? Ar atsiras civilizuoti konfiskuotu auto aukcionai,ar toliau issidalins „savi”? Ar padauges Europoje „vairuotoju” is treciuju saliu,su lietuviskais vairuotojo pazymejimais?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. VŽA    -  2022-12-29, 17:30

    Pasidalino aferistai elektros energijos biznį, dabar, – Regitros verslo dalybos…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. joazapapas    -  2022-12-30, 07:57

    Dar ne viskas, dar ne galas, dar ne pabaiga. Dar reikės parduot geležinkelius, jūrų/ oro uostus, kelius… tai po to kaip ir viskas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...